Kiinan alumniklubi

Suurin kansainvälisistä alumniklubeista on Pekingissä toimiva Kiinan alumniklubi. Sen tapahtumiin on parhaimmillaan osallistunut liki 300 alumnia ja kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Wechatissa klubilla on yli 500 seuraajaa. Kasvunvaraakin on, sillä Kiinassa on yli 1 800 Helsingin yliopiston alumnia.

Haluatko liittyä klubiin? Ota meihin yhteyttä alumni(at)helsinki.fi
Tule mukaan klubin toimintaan

Kiinan alumniklubin jäsenet kokoontuvat 2-3 kertaa vuodessa, pääasiassa Pekingissä ja Shanghaissa mutta myös muissa paikoissa.

Alumniklubi antaa mahdollisuuden

  • verkostoitua tutkijoiden kanssa Pekingin ja Shanghain alueella
  • pitää yhteyttä Helsingin yliopistoon
  • verkostoitua kiinalaisten tai suomalaisten kanssa, jotka asuvat Pekingin ja Shanghain alueella
  • tavata Helsingin yliopiston huippututkijoita useilta aloilta, kuten esimerkiksi ilmastomuutostutkimuksen ja lääketieteentutkimuksen aloilta
  • ottaa yhteyttä suurlähetystöön ja oppia Suomen kehityksestä sekä suomalaisista liikekumppaneista Kiinassa

Kiinan alumniklubin ensimmäinen tapahtuma järjestettiin 15. lokakuuta 2016. Suurlähettiläs Marja Rislakki ja Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola isännöivät tapahtumaa.

Haluatko liittyä klubiin? Ota meihin yhteyttä alumni(at)helsinki.fi

UHAlumni kiinalainen sähköposti: UHAlumni_Kiina@outlook.com

Seuraa klubin viestintää somessa:

UHAlumni Weixin -tili

WeChat-palvelu:
WeChat tilin nimi: 赫大校友会UHAlumni
WeChat käyttäjätunnus: UHAlumni

Klubin tavoite

Klubin tavoitteena on lisätä yhteistyötä. Helsinkiin tulevien opiskelijoiden määrän toivotaan kasvavan ja tutkimusyhteistyön kiinalaisten yliopistojen kanssa lisääntyvän. Helsingin yliopistolla on Kiinassa hyvä maine tutkijoiden parissa, mutta opiskelijoista harva tietää siitä.

– Suomen peruskoulu tunnetaan Kiinassa paremmin kuin korkeakoulutus, ja opiskelijat haluavat yleensä englanninkielisiin maihin. Alumnien ja esimerkiksi vaihto-opiskelijoiden kertomukset auttavat edistämään Helsingin yliopiston mainetta, China Alumni Clubin puheenjohtaja Li Ying kertoo.

Ying on itse opiskellut Helsingin yliopistossa ja opettaa nyt suomen kieltä ja kulttuuria sekä toimii Suomen ja Pohjoismaiden tutkimuskeskusten päällikkönä Beijing Foreign Studies -yliopistossa.

– Helsingin yliopisto on huippuyliopisto, mutta tärkeää on myös se, että se sijaitsee Suomessa. Suomalainen kulttuuri on tärkeää Helsingin yliopistoon hakeutuville opiskelijoille ja tutkijoille. Tutkimuksen vapaus, tasa-arvo, yksityisyyden kunnioitus ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita kiinalaisille.

Suomalainen kulttuuri on tärkeää Helsingin yliopistoon hakeutuville opiskelijoille ja tutkijoille. Tutkimuksen vapaus, tasa-arvo, yksityisyyden kunnioitus ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita kiinalaisille.