Tietokannat

Nordic EPOS - A FAIR Nordic EPOS Data Hub - tukee pohjoismaista kiinteän maan geofysiikan asiantuntemusta ja luo työkaluja pohjoismaisen datan yhtenäistämiselle ja sen saatavuuden parantamiseksi.

Nordic EPOS kannustaa kansallisia EPOS-liitännäisiä tutkimusinfrastruktuureja avoimen datan politiikan huomioiden niin EPOS:in kuin kansalliset ohjeistukset tutkimustietojen saatavuudesta ja uudelleenkäytöstä. Nordic EPOS -yhteistyökumppaneita on mukana kansallisissa ja kansainvälisissä avoimen tieteen verkostoissa.

Kumppaniorganisaatiot ylläpitävät kansallisia tutkimusinfrastruktuureja, jotka toimittavat tai tulevat toimittamaan dataa EPOSin tietokeskuksiin (Thematic Core Services).

Alta löydät linkkejä EPOS:iin liittyviin pohjoismaisiin kansallisiin tietokantoihin ja portaaleihin, joiden ylläpidossa on osallisena Nordic EPOS kumppani. Nordic EPOS yhteistyö edistää pohjoismaisen datan hyödyllisyyttä niin kansalliselle, pohjoismaiselle kuin kansainvläiselle tiedeyhteisöille ja yhteiskunnille.

Pohjoismaiset kansalliset EPOS tietokannat ja -portaalit
EPOS datakeskus

Eurooppalaisen EPOS tutkimusinfrastruktuurin monitieteinen avoimen datan portaali kiinteän maan geofysiikan aineistoihin.