Piirustussalin kurssit
Ajantasaiset tiedot Piirustussalin kurssitarjonnasta löydät täältä. Kurssit pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 3, Porthania, 7. krs, ellei toisin mainita. Tutustu kursseihimme ja tule mukaan!

Tiedustelut: piirustussali(at)helsinki.fi. Tutustuthan usein kysyttyihin kysymyksiin ennen yhteydenottoa.

Opiskelijakurssit keväällä 2023

Opiskelijakursseille voi osallistua vain, jos on samana lukukautena kirjoilla Helsingin yliopiston läsnäolevana opiskelijana tai jatko-opiskelijana. Tarvitset opiskelijanumerosi ilmoittautumista varten.

 

Maanantaisin 30.1.–24.4.2023 klo 16–19 (maksuton)

Kurssi täynnä! Voit ilmoittautua jonopaikalle.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://www.lyyti.in/perinteinen_ja_soveltava_1_2023.

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 25.1. klo 10.

Kurssin aikana tutustutaan perinteisiin ja kokeileviin havainnosta piirtämisen menetelmiin klassisesta kipsipiirustuksesta croquis-piirustukseen. Kurssi sopii aloittelijoille ja edistyneemmille piirtäjille.
Kurssia ei järjestetä viikoilla 8 ja 10 (20.2. ja 6.3.) eikä pääsiäismaanantaina 10.4.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 25.1.2023 klo 10:00.

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 30.1. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla.

Jos kurssi täyttyy, kannattaa ilmoittautua jonopaikoille. Jonopaikoille voi ilmoittautua kurssin viimeiseen viikkoon saakka.
 

Opiskelijakursseille voi osallistua vain, jos on samana lukukautena kirjoilla Helsingin yliopiston läsnäolevana opiskelijana tai jatko-opiskelijana. Tarvitset opiskelijanumerosi ilmoittautumista varten.

Tiistaisin 31.1.–18.4.2023 klo 16–19 (maksuton)

Kurssi täynnä! Voit ilmoittautua jonopaikalle.

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 25.1. klo 10.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: https://www.lyyti.in/perinteinen_ja_soveltava_2_2023

Kurssi on tarkoitettu edistyneemmille piirtäjille ja kurssi I:n suorittaneille.

Kurssia ei järjestetä viikoilla 8 ja 10 (21.2. ja 7.3.)

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 25.1.2023 klo 10:00.

HUOM! Osallistuminen ensimmäiselle kurssikerralle 31.1. on välttämätöntä. Jos et pääse osallistumaan ensimmäiselle kerralle, ilmoita siitä etukäteen, ettet menetä paikkaasi kurssilla.

Jos kurssi täyttyy, kannattaa ilmoittautua jonopaikoille. Jonopaikoille voi ilmoittautua kurssin viimeiseen viikkoon saakka.

Kaikille avoimet kurssit keväällä 2023

Kaikille avoimet intensiivikurssit sisältävät ateljeetyöskentelyä, asiantuntija-alustuksia sekä piirtäjän näkökulmasta kiehtovia vierailukohteita yliopiston eri tiloissa.

Ma–ke 6.–8.3.2023 klo 10–15. Hinta 45 € / 22,50 €. 

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 25.1. klo 10.

ILMOITTAUTUMISLINKKI: Kurssi täynnä!

Kevään 2023 Klassikko-kurssilla tutkitaan ihmisen ja eläinten anatomiaa niin erikseen kuin vertaillen. Tarkastelemme luurankoa sekä piirtäjän kannalta keskeistä lihaksistoa, piirrämme elävää mallia ja teemme piirustusretken Luonnontieteellisen museon luusaliin. Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että edistyneemmille piirtäjille. Hinta 45 € / 22,50 € sisältää ohjauksen, ekskursiot sekä piirustusvälineet ja paperit ateljeetyöskentelyyn. Piirustusretkelle tarvitset mukaan omat piirtimet sekä oman luonnoskirjan tai -lehtiön.

Osallistujat saavat ennen kurssia sähköpostin, jossa on lisäohjeita. Tarkistathan, että sähköpostisi on merkitty ilmoittautumislomakkeeseen oikein. Ilmoittautuminen on sitova, kurssimaksua ei palauteta.

Intensiivikurssille mahtuu 20 osallistujaa.

Huom!: Klassikko-kurssien alennushinta koskee ainoastaan Helsingin yliopiston opiskelijoita ja jatko-opiskelijoita.

Avoin kaikille. Keskiviikkoisin 1.2.–19.4.2023 (ei 22.2.) klo 17:00–19:30. Yhden kerran osallistumismaksu 12 € / 8 €. 

Piirustussalin kaikille avoimet piirustusillat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Kuhunkin iltaan mahtuu 20 osallistujaa. Voit osallistua useampaan, kaikkiin tai vaikka vain yhteen piirustusiltaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta mallipiirustuksesta. Elävänmallin illat ja croquis-illat vaihtelevat pääsääntöisesti vuoroviikoin.

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Piirustussalin croquis-illoissa saat monipuolisen katsauksen croquis-piirtämisen erilaisiin puoliin. Croquis, kuten muukin mallipiirustus, on laji joka muuttuu toistojen kautta yhä antoisammaksi. Croquis-iltoihin tarvitset omat piirtimet sekä lehtiön tai luonnoskirjan, hyvä koko lehtiölle on A4–A3.

Piirustussalin elävän mallin illoissa keskitytään perinteiseen elävän mallin piirustukseen. Malli ei vaihda asentoa kuten croquis-piirustuskursseilla, vaan piirrämme 20 minuutin jaksoissa samaa asentoa koko illan. Piirustusilloissa käydään läpi hiilipiirustustekniikan sekä havainnosta piirtämisen perusteita. Mallipiirustus on kiehtova, kaiken tasoisille piirtäjille sopivasti haastava tapa harjaannuttaa silmän ja käden yhteistyötä! Elävänmallin illoissa paperin (litoposter) saa Piirustussalilta.

HUOM: 15.3. ja 22.3. on perättäisillä kerroilla sama, kokovartalotatuoitu malli ja sama asento: jos ilmoittaudut molempiin, voit halutessasi jatkaa samaa piirrosta kahden kurssikerran verran. Kumpaan tahansa iltaan voi osallistua myös yksittäin.

Yhden kerran osallistumismaksu on 12 € / 8 €. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumismaksua ei palauteta, mutta sairaustapauksissa voit neuvotella kurssipaikkasi siirrosta toiseen keskiviikkoiltaan. Alennushinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä ja työttömiä, Helsinki Alumni -yhteisön jäseniä, siviilipalvelus- ja varushenkilöitä sekä ammattitaiteilijoita.

Viime hetken peruutuspaikkoja voi tiedustella piirustusmestarilta vappu.rossi@helsinki.fi tai suoraan salilla piirustusillan alkaessa klo 17. Peruutuspaikalle tultaessa kurssimaksu maksetaan käteisellä tasarahana suoraan Piirustussalilla.

Mikäli sinulla on flunssan oireita tai muuta koronaviruksen oirekirjoon liittyvää, pyydämme jättämään kurssin väliin: sairaustapauksissa kurssipaikan voi siirtää toiseen ajankohtaan ilman kuluja, jos kerrot sairastumisestasi etukäteen.

Kurssipäivät ja ilmoittautuminen:

ILMOITTAUTUMINEN AUKEAA ke 25.1. klo 10.

1.2.2023 Croquis: Täynnä!

8.2.2022 Elävä: Täynnä!

15.2.2023 Croquis: Täynnä!

(viikolla 8 talviloma, ei opetusta)

1.3.2023 Elävä: Täynnä!

8.3.2023 Croquis: Täynnä!

15.3.2023 Elävä (kokovartalotatuoitu malli, sama asento kuin 22.3.): Täynnä!

22.3.2023 Elävä (kokovartalotatuoitu malli, sama asento kuin 15.3.): Täynnä!

29.3.2023 Croquis: Täynnä!

5.4.2023 Elävä: Täynnä!

12.4.2023 Croquis: Täynnä!

19.4.2023 Croquis ja liikecroquis: Täynnä!