Kulttuurin kummilapset

Tiedemuseo Liekki on mukana Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset -hankkeessa. Järjestämme kummiohjelmaa vuonna 2023 syntyneille helsinkiläislapsille.

Jokaisen vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneen helsinkiläisen lapsen voi ilmoittaa Kulttuurin kummilapseksi, joka kutsutaan joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Kummeina toimivat tahot suunnittelevat tapahtumat lapsen kehitysvaiheelle sopiviksi ja tukemaan koko perheen hyvinvointia. Kummius jatkuu siihen asti, kun lapsi aloittaa koulun.

Vuonna 2023 syntyneiden lasten kummeina toimivat Helsingin yliopiston Tiedemuseo Liekki sekä Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallismuseo ja Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura.

Ensimmäisenä vuonna ohjelmaa järjestetään Tiedemuseo Liekin eri kohteissa. Pääset piirtämään pienokaisen Piirustussalilla, kokeilemaan vauvapilatesta kesäisen Observatorion puutarhassa, tutustumaan etunimien muotivirtauksiin sekä upottamaan kätesi multaiseen maahan. 

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi Kulttuurin kummilasten sivuston kautta. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia.

Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.