Piirustussali

Helsingin yliopiston legendaarinen Piirustussali avautui syksyllä 2018 osana Helsingin yliopistomuseota! Vuodesta 2016 suljettuna olleen Piirustussalin toiminta on käynnistynyt uudestaan sekä Helsingin yliopiston opiskelijoille tarjottavilla kursseilla että suurelle yleisölle suunnatuilla tapahtumilla.

Helsingin yliopiston Piirustussalin historia ulottuu 1700-luvulle saakka. Piirustussali on Suomen vanhin julkinen taideopetuslaitos, ja se olikin 1800-luvun puoliväliin asti ainoa taideopetusta tarjonnut laitos maassamme.

Vuonna 1956 Piirustussali muutti eri vaiheiden jälkeen Porthanian laitosrakennuksen ylimpään kerrokseen, missä se edelleen sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 3, Porthania, 7. krs.

Piirustussalin syyskauden 2020 kurssit on suunniteltu etäisyys- ja hygieniasuositusten mukaisiksi. Lukujärjestys pysyy ennallaan, mutta osallistujien maksimimäärä on 10 henkeä. Tarjolla on sekä kaikille avoimia että Helsingin yliopiston opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille tarkoitettuja kursseja. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 1. syyskuuta klo 10:00.

Mikäli koronatilanne pahenee, opetusohjelmaan voi tulla muutoksia. Piirustussalin toiminta noudattaa yliopiston yleisiä linjauksia ja valtioneuvoston virallisia ohjeita. Tiedotamme välittömästi, jos kurssisuunnitelmia on pandemian vuoksi syytä muuttaa.

Tiedustelut: vappu.rossi@helsinki.fi
050 448 8766 (Vappu Rossi).