Yleisöopastukset

Kuukausittain järjestettävät yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.
Tiedemuseo Liekin näyttelykeskus

Seuraavat yleisöopastukset ovat la 1.6.2024 klo 13 ja la 15.6. klo 13. Ei ennakkoilmoittautumista.

Näyttelykeskuksessa järjestetään kaikille avoin yleisöopastus joka kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena lauantaina. Kierros kestää 45 minuuttia ja se sisältyy Tiedemuseo Liekin näyttelykeskuksen pääsylipun hintaan. Lippu maksetaan näyttelykeskuksen kassalla ennen yleisöopastuksen alkua. Kierrokselle mahtuu 15 osallistujaa, ja sen kieli on suomi.

Yleisöopastus esittelee näyttelykeskuksen kahden näyttelyn parhaat palat. Pysyvästi esillä olevassa Tieteen palo -näyttelyssä kuullaan Helsingin yliopiston merkityksestä yliopiston ihmisten, paikkojen ja tieteenalojen kautta. Vaihtuva näyttely Ruokaa kaikille valottaa tiedettä ruoan takana ja haastaa pohtimaan ruokaan liittyviä käsityksiä.

Osoite: Helsingin yliopiston päärakennus, pääovien ollessa suljettuina (lauantaisin) Yliopistonkatu 2, porttikongista sisään.

Observatorio

HUOM! Yleisöopastuksille ilmoittaudutaan ennakkoon.

Seuraavat yleisöopastukset ovat la 8.6.2024 klo 13 (ilmoittautuminen) ja la 13.7. klo 13 (ilmoittautuminen tulossa). La 22.6. ei yleisöopastusta. Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeen kautta.

Observatoriolla järjestetään kaikille avoin yleisöopastus joka kuukauden toisena ja neljäntenä lauantaina. Kierros kestää 1 tunnin ja se sisältyy Observatorion pääsylipun hintaan. Lippu maksetaan Observatorion kassalla ennen yleisöopastuksen alkua. Kierrokselle mahtuu 20 osallistujaa, ja sen kieli on suomi.

Yleisöopastusten sisältö on samanlainen kuin varattavissa olevilla opastuksilla: kurkkaamme tähtitieteen maailmaan ja tutustumme vuonna 1834 valmistuneen Observatorion vaiheikkaaseen historiaan. Oppaan johdolla päästään myös vierailemaan vanhoissa tunnelmallisissa havaintotorneissa ja nähdään planetaarioesitys. Planetaariossa vietetyn pikakelatun "yön" aikana opitaan tunnistamaan pohjoisen taivaan kuuluisimpia tähtikuvioita ja nähdään, miten taivas liikkuu yön aikana. Tervetuloa seikkailemaan Observatoriossa!

Osoite: Observatorio, Kopernikuksentie 1.