Yleisöopastukset

Kuukausittain järjestettävät yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.
Tiedemuseo Liekin näyttelykeskus

Seuraavat yleisöopastukset ovat la 6.4.2024 klo 13 ja la 20.4.2024 klo 13. Ei ennakkoilmoittautumista.

Tieteen palo -näyttelyssä järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia joka kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena lauantaina. Kierros kestää 45 minuuttia ja se sisältyy Tiedemuseo Liekin näyttelykeskuksen pääsylipun hintaan. Lippu maksetaan näyttelykeskuksen kassalla ennen yleisöopastuksen alkua. Kierrokselle mahtuu 15 osallistujaa, ja sen kieli on suomi.

Yleisöopastusten sisältö on samanlainen kuin varattavissa olevilla opaskierroksillamme: Tieteen palo -näyttelyn opastuksella kuullaan Helsingin yliopiston tarina. Ruotsin valtakunnan Itämaan, eli nykyisen Suomen, ensimmäinen yliopisto oli pitkään myös maamme ainoa yliopisto. Miten yhteiskunnalliset muutokset ovat heijastuneet yliopistoon? Entä miten eri tieteenalat ovat vaikuttaneet maamme kehitykseen? Tutustumme myös yliopiston monipuoliseen opiskelijoiden ja työntekijöiden yhteisöön ja kuulemme yllättävistäkin ihmiskohtaloista. Lopuksi nähdään valittuja teoksia yliopiston taidekokoelmasta.

Osoite: Helsingin yliopiston päärakennus, pääovien ollessa suljettuina (lauantaisin) Yliopistonkatu 2, porttikongista sisään.

Observatorio

HUOM! Yleisöopastuksille ilmoittaudutaan ennakkoon.

Seuraavat yleisöopastukset ovat la 13.4.2024 klo 13 (ilmoittautuminen) ja la 27.4.2024 klo 13 (ilmoittautuminen). Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeen kautta.

Observatoriolla järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia joka kuukauden toisena ja neljäntenä lauantaina. Kierros kestää 1 tunnin ja se sisältyy Observatorion pääsylipun hintaan. Lippu maksetaan Observatorion kassalla ennen yleisöopastuksen alkua. Kierrokselle mahtuu 20 osallistujaa, ja sen kieli on suomi.

Yleisöopastusten sisältö on samanlainen kuin varattavissa olevilla opaskierroksillamme: kurkkaamme tähtitieteen maailmaan ja tutustumme vuonna 1834 valmistuneen Observatorion vaiheikkaaseen historiaan. Oppaan johdolla päästään myös vierailemaan vanhoissa tunnelmallisissa havaintotorneissa ja nähdään planetaarioesitys. Planetaariossa vietetyn pikakelatun "yön" aikana opitaan tunnistamaan pohjoisen taivaan kuuluisimpia tähtikuvioita ja nähdään, miten taivas liikkuu yön aikana. Tervetuloa seikkailemaan Observatoriossa!

Osoite: Observatorio, Kopernikuksentie 1.