Oppilaaksi

Helsingin normaalilyseossa on perusopetuksen luokat 1 ja 7 - 9. Peruskoulun yläluokilla 7 - 9 on yhteiset tilat ja opettajat Normaalilyseon lukion kanssa. Koulun tuntijaon mukaan jokaisella oppilaalla on vähintään 91 vuosiviikkotuntia luokkien 7 - 9 aikana, kun valtakunnallinen minimi on 90. Minimin ylittävä tunti on opiskelutaitojen kurssi 7. luokalla.

Perusopetuksen oppilaat otetaan koulun omalta oppilaaksiottoalueelta Etelä-Helsingistä, paitsi latinanluokalle, jolle pyritään soveltuvuuskokeella.

Kieliohjelma
A1 englanti ranska ruotsi
A2 englanti ranska ruotsi
B1 ruotsi
B2 latina 7. luokalta
B2 ranska, saksa, venäjä 8. luokalta

Oppilaaksiotto 7. luokalle lukuvuodeksi 2019 - 2020

Tiedotustilaisuus 6-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen pidetään keskiviikkona 9.1.2019 klo 18 Helsingin normaalilyseon juhlasalissa (Ratakatu 6B, käynti pihan puolelta, 3. kerros).
 
Koulun oppilaaksiottoalue käsittää Snellmanin alakoulun ja Tehtaankadun alakoulun oppilaaksiottoalueet. Mikäli oppilas on kirjoilla alueella olevassa osoitteessa yläkoulun ajan, hänen lähikoulunsa on Helsingin normaalilyseo.
 

Latinanluokalle otamme oppilaita soveltuvuuskokeen perusteella. Koe on äidinkielen koe. Kokeeseen ilmoittaudutaan Helsingin normaalilyseon peruskoulun kansliaan viimeistään keskiviikkona 16.1.2019 klo 15.00 mennessä osoitteesta https://www.hel.fi/static/liitteet/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/lomakkeet/60-7.pdf löytyvällä soveltuvuuskokeen ilmoittautumislomakkeella.

Koe on torstaina 24.1.2019 klo 12.00-15.00. Siihen ei tule erillistä kutsua. Latinanluokalle pääsyyn vaikuttaa vain soveltuvuuskokeessa saatu pistemäärä.

Mikäli paikkoja jää, kun oman alueen oppilaille ja latinanluokkalaisille on varattu paikat, otamme oppilaita oman alueemme ulkopuolelta.

Kaikki oppilaaksiottopäätökset julkistetaan kevään aikana koulun ulko-ovessa ja mikäli hakukortissa on huoltajan lupa, myös koulun kotisivuilla (https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/koulutus-kasvatus-ja-oppiminen/syksyn-7.-luokkalaiset-on-valittu). Hakukortteja saa alakoulun opettajalta, ja ne myös palautetaan hänelle.

8. ja 9. luokalle 

Otamme vain oman oppilaaksiottoalueen oppilaita 8. ja 9. luokalle.