Oppilaaksi

Helsingin normaalilyseossa on perusopetuksen luokat 7 - 9. Näillä luokilla on yhteiset tilat ja opettajat Normaalilyseon lukion kanssa. Koulun tuntijaon mukaan jokaisella oppilaalla on vähintään 91 vuosiviikkotuntia luokkien 7 - 9 aikana, kun valtakunnallinen minimi on 90. Minimin ylittävä tunti on opiskelutaitojen kurssi 7. luokalla.

Perusopetuksen oppilaat otetaan koulun omalta oppilaaksiottoalueelta Etelä-Helsingistä, paitsi latinanluokalle, jolle pyritään soveltuvuuskokeella.

Kieliohjelma
A1 englanti ranska ruotsi
A2 englanti ranska ruotsi
B1 ruotsi
B2 latina 7. luokalta
B2 ranska, saksa, venäjä 8. luokalta

 
Oppilaaksiotto 7. luokalle lukuvuodeksi 2018 - 2019
 
Tiedotustilaisuus 6-luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen pidetään keskiviikkona 10.1.2018 klo 18 Helsingin normaalilyseon juhlasalissa (Ratakatu 6B, käynti pihan puolelta, 3. kerros).
 
Koulun oppilaaksiottoalue käsittää Snellmanin alakoulun ja Tehtaankadun alakoulun oppilaaksiottoalueet. Mikäli oppilas on kirjoilla alueella olevassa osoitteessa yläkoulun ajan, hänen lähikoulunsa on Helsingin normaalilyseo.
 

Latinanluokalle otamme oppilaita soveltuvuuskokeen perusteella. Koe on äidinkielen koe. Kokeeseen ilmoittaudutaan Helsingin normaalilyseon peruskoulun kansliaan viimeistään torstaina 18.1.2018 klo 15.00 mennessä osoitteesta https://www.hel.fi/static/liitteet/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/lomakkeet/60-7.pdf löytyvällä soveltuvuuskokeen ilmoittautumislomakkeella.

Koe on torstaina 25.1.2018 klo 12. Siihen ei tule erillistä kutsua. Latinanluokalle pääsyyn vaikuttaa vain soveltuvuuskokeessa saatu pistemäärä.

Mikäli paikkoja jää, kun oman alueen oppilaille ja latinanluokkalaisille on varattu paikat, otamme oppilaita oman alueemme ulkopuolelta.

Kaikki oppilaaksiottopäätökset julkistetaan 14.3.2018 klo 12 koulun ulko-ovessa ja mikäli hakukortissa on huoltajan lupa, myös koulun kotisivuilla: Syksyn 7. luokkalaiset on valittu. Hakukortteja saa alakoulun opettajalta, ja ne myös palautetaan hänelle.

 

8. ja 9. luokalle 

Otamme vain oman oppilaaksiottoalueen oppilaita 8. ja 9. luokalle.