Teologian ja uskonnontutkimuksen tohtoriohjelma

Teologian ja uskonnontutkimuksen tohtoriohjelma tarjoaa laadukasta koulutusta ja erinomaisen ympäristön teologian ja uskontotieteen alojen tutkimukselle. Ohjelma on monikielinen: opiskelijamme voivat suorittaa tutkinnon suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Tiesitkö?

Teologian ja uskonnontutkimuksen tohtoriohjelma käsittelee teologisen tiedekunnan perinteisiä tutkimusaloja kattavasti. Tiedekunnalla on vahvasti kansainvälinen ja dynaamisesti kehittyvä tieteellinen profiili. Ohjelman opiskelijat voivat erikoistua esimerkiksi eksegetiikkaan, joka kattaa hepreankielisen Raamatun ja Uuden Testamentin sekä kristinuskon varhaisvaiheiden tutkimuksen. 

Ohjelmassa voi opiskella kansainvälistä tai pohjoiseurooppalaista ja suomalaista kirkkohistoriaa tai keskittyä uskontojen ja uskonnollisuuden tutkimukseen myös kristillisten perinteiden ulkopuolella. Systemaattisen teologian alalla opiskelijat voivat myös tarkastella historiallisia tai ajankohtaisia kysymyksiä sosiaalietiikan, ekumeenisen teologian, dogmatiikan ja uskonnonfilosofian piirissä tai tutkia käytännöllisen teologian alalla yhteiskunnallisesti tärkeitä kirkkososiologian, uskonnonpedagogiikan ja pastoraaliteologian aiheita.

Ohjelmamme tekee kansainvälistä yhteistyötä Euroopan tutkimusyliopistojen liiton (LERU) muiden jäsenyliopistojen tarjoamien teologian ja uskonnontutkimuksen alan ohjelmien kanssa!
Etsitkö näitä?