Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelma

Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa tehdään temaattista ja tieteidenvälistä tutkimusta, jonka aiheet vaihtelevat historiallisesta muutoksesta, muistista ja historian politiikasta aineelliseen, aineettomaan, tekstuaaliseen, suulliseen, auditiiviseen ja visuaaliseen kulttuuriin sekä rakennettuun ympäristöön. Historiaa ja kulttuuria tutkitaan paikallisesti, alueellisesti ja maailmanlaajuisesti esihistoriallisesta ajasta lähimenneisyyteen ja jopa tulevaisuuteen. Tieteidenväliset humanistiset näkökulmat yhdistetään kasvatustieteen, oikeustieteen ja teologian lähestymistapoihin.
Tiesitkö?

Kolme Helsingin yliopistossa työskentelevää keskiajan tutkijaa on saanut Euroopan tutkimusneuvoston arvostetun Starting Grant -apurahan. Nämä kolme ovat José Filipe Pereira da Silva (filosofia, humanistinen tiedekunta), Samu Niskanen (historia, humanistinen tiedekunta) ja Jaakko Tahkokallio (Kansalliskirjasto). Ja arvasit oikein: suunnittelemme parhaillaan keskiajan tutkimuksen keskuksen perustamista!

Haluatko tietää lisää? Tutustu tohtoriohjelmaan tarkemmin profiili & toiminta -sivulla.

Kolme Helsingin yliopistossa työskentelevää keskiajan tutkijaa on saanut Euroopan tutkimusneuvoston arvostetun Starting Grant -apurahan.
Etsitkö näitä?