Avoin yliopisto: Tähtitiede

Tähtitiede on yksi fysikaalisten tieteiden opintosuunnista. Osa tähtitieteen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Tähtitieteen tutkimuskenttänä on kaikki, mikä on maapallon ilmakehän ulkopuolella. Tähtitiede tutkii aineen olo- ja liikemuotoja alkeishiukkasten tasolta aina galaksien muodostamiin järjestelmiin asti. Taivaankappaleiden tutkiminen tarjoaa luonnollisen kosmisen laboratorion monien fysikaalisten ilmiöiden testaamiselle ja täysin uusien teorioiden kehittämiselle.

Tähtitieteen opiskelu auttaa ymmärtämään
• aurinkokuntaa ja maan ulkopuolista elämää
• mitä maailmankaikkeudelle tulee tapahtumaan tulevaisuudessa
• ilmastonmuutosta.

Tähdet ja avaruus -tutustumiskurssilla opitaan suomalaiseesta avaruuden tutkimuksesta sekä tähtitieteen tarjoamista uramahdollisuuksista. Kurssille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kurssi koostuu kahdesta kokonaisuudesta: ensimmäisessä osassa käsitellään yleisesti avaruuden tutkimusta Suomessa ja toisessa osiossa syvennytään tarkemmin eri avaruuden kohteisiin, kuten planeettoihin ja tähtiin. Suomalaiset asiantuntijat eri yliopistoista ja tutkimuslaitoksista kertovat kurssilla omasta tutkimuksestaan.

Oletko kiinnostunut aiheesta, luonnontieteiden ja tähtitieteen opinnoista tai tähtitieteen opintoihin hakeutumisesta? Tule tutustumiskurssille! 

Avoin yo: Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa: Tähdet ja avaruus 2 op Tutustumiskurssi on 2 opintopisteen laajuinen kurssi. Kurssi eivät ole osa tähtitieteen perusopintoja, mutta voit saada siitä halutessasi opintopisteet Helsingin yliopiston opintorekisteriin.

Opetustarjonnassa olevat kurssit johdattavat yleistajuisesti tähtitieteeseen. 

Kesällä 2024 järjestetään kurssit 

  • FYS4012 Maailmankaikkeus nyt 3 op ja 
  • FYS4014 Johdatus astrobiologiaan 3 op.

 

Kurssit Kurssit sopivat aiheesta kiinnostuneille.
Siirtymäsäännöt

Jos olet suorittanut aiempina vuosina tähtitieteen opintoja, voit oheiselta sivulta tarkistaa niiden vastaavuuden nykyisten kurssien kanssa.

Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Löydät opiskeluun liittyvää tärkeää tietoa Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät kootusti opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet. 

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Olet tervetullut osallistumaan myös kaikille avoimiin ja maksuttomiin Opiskelutaito-webinaareihin! Webinaarit on toteutettu usean korkeakoulun yhteistyönä.

Ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot

Katso ennen syksyä 2023 järjestetyt opinnot opintotarjonnan hausta.

Opiskelukokemus: Harri

Arkkitehti Harri Koposta kiehtoo maailmankaikeuden mittakaavat alkeishiukkasista galaksijoukkoihin.

Olin lukenut näistä aiheista suunnilleen kaiken, minkä olin käsiini saanut. Avoimen yliopiston kursseille tulin, koska tavallaan halusin tietää, miten paljon oikeasti jo tiedän näistä aiheista.
Opiskelu tekee hyvää itselle ja mielelle. Tieto on voimavara, ja aina on jotakin uutta opittavaa!
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen

Sinua voisi kiinnostaa myös