Avoin yliopisto: Tähtitiede
Tähtitiede on yksi fysikaalisten tieteiden opintosuunnista.

Tähtitieteen tutkimuskenttänä on kaikki, mikä on maapallon ilmakehän ulkopuolella. Tähtitiede tutkii aineen olo- ja liikemuotoja alkeishiukkasten tasolta aina galaksien muodostamiin järjestelmiin asti. Taivaankappaleiden tutkiminen tarjoaa luonnollisen kosmisen laboratorion monien fysikaalisten ilmiöiden testaamiselle ja täysin uusien teorioiden kehittämiselle.

Tähtitieteen opiskelu auttaa ymmärtämään
• aurinkokuntaa ja maan ulkopuolista elämää
• mitä maailmankaikkeudelle tulee tapahtumaan tulevaisuudessa
• ilmastonmuutosta.

Tähdet ja avaruus -tutustumiskurssilla opitaan suomalaiseesta avaruuden tutkimuksesta sekä tähtitieteen tarjoamista uramahdollisuuksista. Kurssille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Kurssi koostuu kahdesta kokonaisuudesta: ensimmäisessä osassa käsitellään yleisesti avaruuden tutkimusta Suomessa ja toisessa osiossa syvennytään tarkemmin eri avaruuden kohteisiin, kuten planeettoihin ja tähtiin. Suomalaiset asiantuntijat eri yliopistoista ja tutkimuslaitoksista kertovat kurssilla omasta tutkimuksestaan.

Oletko kiinnostunut aiheesta, luonnontieteiden ja tähtitieteen opinnoista tai tähtitieteen opintoihin hakeutumisesta? Tule tutustumiskurssille! 

Avoin yo: Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa: Tähdet ja avaruus 2 op Tutustumiskurssi on 2 opintopisteen laajuinen kurssi. Kurssi eivät ole osa tähtitieteen perusopintoja, mutta voit saada siitä halutessasi opintopisteet Helsingin yliopiston opintorekisteriin.

Opetustarjonnassa olevat kurssit johdattavat yleistajuisesti tähtitieteeseen.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Kurssit Kurssit sopivat aiheesta kiinnostuneille.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen