Eläinkilpailujen antidopingtoimikunta
Eläinkilpailujen antidopingtoimikunta (EKADT) on itsenäinen ja puolueeton asiantuntijaelin, jonka tarkoituksena on estää kiellettyjen lääkeaineiden ja menetelmien käyttö eläinurheilussa ottamalla kantaa epäiltyihin dopingtapauksiin ja antamalla suosituksia asianomaiselle järjestölle teon vakavuudesta.

Toimikunta on perustettu Helsingissä 2.3.2000 ja siihen liittyneet eläinkilpailujärjestöt ylläpitävät toimikuntaa yhdessä Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kanssa. Tällä hetkellä toimikuntaan kuuluvat Suomen Hippos, Suomen Kennelliitto, Suomen Ratsastajainliitto, Paliskuntain yhdistys sekä Greyhound Racing -liitto, mutta millä tahansa eläinkilpailuja järjestävällä yhdistyksellä on oikeus hakea paikkaa toimikuntaan. Toimikuntaan kuulumattomat eläinkilpailuyhdistykset voivat myös halutessaan saada lausuntoja epäillyistä dopingtapauksistaan erillistä korvausta vastaan.

EKADT käsittelee sille eri eläinkilpailujärjestöiltä tulleet tapaukset ja antaa lausuntonsa kyseiselle järjestölle, mutta ei määrittele rikkomuksia seuraavia rangaistuksia. Kukin eläinkilpailujärjestö määrää rangaistuksista sekä antamiensa rangaistusten muutoksenhakumenettelystä omissa säännöissään.

Lisätietoja sihteeri Ninja Karikoski (ninja.karikoski@helsinki.fi).