Lahjoita eläinlääketieteelle

Helsingissä toimii Suomen ainoa eläinlääketieteellisen tiedekunta ja sen yhteydessä toimii Suomen ainoa kaikkien lajien eläinsairaala. Tiedekunnan tutkimustietoa eläinten hyvinvoinnista ja hoidosta sekä esimerkiksi ja ympäristö- ja ruokaturvallisuudesta sovelletaan suoraan eläinlääkärien perus- ja erikoistumisopinnoissa sekä eläinsairaalassa potilastyössä.
Tue eläinlääketieteen tutkimusta ja opetusta ja niihin perustuvaa eläinpotilaiden hoitoa

Eläinlääketieteellinen huippututkimus auttaa eläinten lisäksi ihmisiä. Monet sairauksistamme ovat yhteisiä, ja tutkimme koronaviruksen kaltaisia eläimistä ihmisiin tarttuvia tauteja. Yhteinen haaste on myös bakteerien muuttuminen vastustuskykyisiksi tunnetuille lääkkeille: antibioottiresistenssin on ennakoitu olevan syöpää vakavampi uhka jo lähivuosikymmeninä. Haluammekin olla maailman johtava toimija eläinten ja ihmisten yhteisen terveyden (One Health) kysymyksissä.

Tiedekunnassa on neljä lahjoitusvaroilla rahoitettua professuuria, joiden työllä on suuri vaikutus tutkimukselle, opetukselle ja niihin perustuvalle hoidolle. Lahjoitusvaroista voimme myös jakaa eläinlääketieteen alan tutkijoille ja opiskelijoille vuosittain useita stipendejä ja apurahoja – kiitos lahjoittajat!

Tule mukaan tukemaan huippututkimusta, nuorten tutkijoiden tutkimusmahdollisuuksia, opiskelijoiden opintoja sekä tutkimuksen soveltamista eläinpotilaiden hoidossa. Voit kohdentaa lahjoituksesi sinulle tärkeän kohteen tueksi: lahjoitusvaroilla on viime vuosina tuettu esimerkiksi koronavirustutkimusta, pieneläinsairaalan toimintaa ja koirien geenitutkimusta sekä hankittu hevossairaalaan uusi röntgen-laitteisto. Ota yhteyttä lahjoittajasuhteisiin (lahjoittajasuhteet@helsinki.fI), jos toivot lisätietoja mahdollisuuksista tukea esimerkiksi eri eläinlajien hyvinvoinnin tutkimusta. Eläinlääketieteen tueksi on tehty myös useita testamenttilahjoituksia

One Health tutkimus Helsingin yliopistossa

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tutkimusteemat

 

Näin lahjoitat

Tee lahjoitus helposti verkossa. Valitse lahjoituskohde suoraan verkkolomakkeelta tai kirjoita lahjoitustoiveesi verkkolahjoituslomakkeen viestikenttään. Lahjoituksen voi kohdentaa valmiin rahaston lisäksi myös esimerkiksi tueksi haluamalleen tutkimusryhmälle tai tiettyjen lajien tutkimukseen. 

Voit myös lahjoittaa tilisiirrolla.

Tilinumero: Nordea: IBAN = FI15 1660 3001 0767 70, BIC = NDEAFIHH
Saaja: Helsingin yliopiston rahastot
Viestiksi: Rahaston nimi tai lahjoituksen tarkoitus, lahjoittajan nimi ja yhteystiedot.  

850 euroa ja sitä suuremmista lahjoituksista pyydämme täyttämään myös lahjakirjan.

Tutustu tarkemmin eläinlääketieteen rahastoon   

Lue lisää lahjoittamisesta.

Lahjoitukset vaikuttavat tiedekunnassa merkittävällä tavalla
Lahjoitusuutiset