Tutkijoiden, yhteistyökumppanien ja tiedekunnan johdon vuoropuhelua Oktoberfestissa

Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan perinteisessä Oktoberfest-tapahtumassa 3.10.2019 nuoret tutkijat kertoivat tiedekunnan kunnianhimoisesta ja monipuolisesta tutkimuksesta tiedekunnan yhteistyökumppaneille.

Tilaisuuden yleisössä oli tiedekunnan tärkeitä yhteistyökumppaneita säätiöistä, ympäristöministeriöstä ja yritysmaailmasta. Tilaisuutta isännöi dekaani Jaakko Kangasjärvi ja yliopiston tervehdyksen toi kansleri Kaarle Hämeri

Toimitusjohtaja Elina Kivioja Vattenfall Oy:stä kertoi esityksessään mahdollisuuksista päästöttömään energiaan ja hiilivapaaseen Suomeen. Ympäristöneuvos Marina Von Weissenberg ympäristöministeriöstä puhui siitä missä mennään luonnon monimuotoisuudessa ja mikä tutkimuksen rooli siinä on. 

Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat YVV-varadekaani Atte Korhola, tutkimuskoordinaattori Ragna Rönnholm ja varainhankinnan päällikkö Rauli Rouhiainen

– Esimerkiksi akateemikko Ilkka Hanskin rahastoon on saatu lahjoituksia 280 000 euroa. On hienoa, että Hanskin perintö elää sekä rahaston että edelleen Organismi- ja evoluutiobiologian (OEB) tutkimusohjelman kovatasoisen huippututkimuksen kautta. OEB:n tutkimuksen laatu arvioitiin erinomaiseksi (excellent) Helsingin yliopiston tutkimuksen arvioinnissa. Tutkimusohjelman vahvuuksiksi kansainvälinen arviointipaneeli nosti muun muassa sen, että ohjelma on ekologisen tutkimuksen tunnustettu kansainvälinen johtaja maailmassa, kertoi Rouhiainen. 

Lisätietoja: