Professori Alf Norkko on vuoden 2021 vaikuttaja

Professori Alf Norkko palkittiin bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan vuoden 2021 vaikuttajana.

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta palkitsee vuosittain tiedekunnan henkilöstön joukosta yhden aktiivista yhteiskunnallista vaikuttajatyötä tekevän henkilön. Voittaja, professori Alf Norkko, julkistettiin tiedekunnan Oktoberfest-tilaisuudessa 27.10.2022.

Norkko on vaikuttanut aktiivisesti yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, osallistunut keskusteluun niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa, yleistajuistanut Itämeren tutkimustaan, lisännyt Tvärminnen eläintieteellisen tutkimusaseman näkyvyyttä ja edistänyt menestyksekkäästi varainhankintaa.

̶ Tämä on suuri kunnia, ja olen iloinen, että Tvärminnen ponnistelut, terveiden merien merkityksen korostamiseksi kestävälle tulevaisuudelle suuren yleisön suuntaan, saavat tunnustusta, sanoo Alf Norkko.

̶ Elämme poikkeuksellisen nopean ympäristömuutoksen aikaa, ja myönteisen muutoksen aikaansaamiseksi tarvitsemme kaikkia mukaan. Velvollisuutemme on tehdä yhteistyötä yhteiskunnan kanssa tietoon perustuvan toiminnan ja kehityksen edistämiseksi. Tässä yhteydessä on hienoa huomata, että useimmat ihmiset ovat todella kiinnostuneita!

̶ Olemme useiden viime vuosien aikana saaneet säätiöiltä rahoitusta hankkeisiin, joissa keskitytään erityisesti ulkoiseen viestintään ja nyt yhä enemmän tiedekasvatukseen. Olemme myös tietoisesti halunneet tuoda esiin Itämeren kauneutta ja käyttäneet paljon vedenalaisia valokuvia viestinnässä - olemme yrittäneet keskittyä myönteisiin asioihin sen sijaan, että puhuisimme koko ajan vain ongelmista. Uskomme vahvasti, että sitä, mistä tietää, haluaa myös suojella. 

̶ Haluan kuitenkin korostaa, että Tvärminne-ponnistuksemme ovat olleet ryhmätyötä.   

Palkinnon saajan valitsi bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja viestinnän ryhmä. Vuoden 2021 vaikuttaja -palkinnon valintakriteerit olivat seuraavat: tiedekunnan työntekijä joka on:

  • kiinnostava ja aktiivinen vaikuttaja/keskustelija sosiaalisissa ja/tai perinteisissä medioissa
  • ansiokas oman tieteenalan tai tutkimuksen tunnettavuuden ja yleistajuistamisen edistäjä yhteiskunnassa
  • vaikuttanut merkittävällä tavalla yhteiskunnalliseen päätöksentekoon
  • aktiivisesti osallistunut yritysyhteistyöhön tai yrittäjyyden kehittämiseen tiedekunnan parhaaksi
  • ansiokkaasti edistänyt tiedekunnan varainhankintaa
  • tehnyt uusia yhteiskunnallisia avauksia.

 

Lisätietoja: ragna.ronnholm@helsinki.fi