Max Planckin biologian instituutin johtaja Detlef Weigelille kunniatohtorin arvonimi

Johtaja Detlef Weigel vierailee Helsingissä vastaanottamassa Helsingin yliopiston kunniatohtorin arvonimen 26.5.2023 pidettävässä filosofisen tiedekunnan promootiotilaisuudessa. Detlef Weigel vaikuttaa maailman kasvigenetiikan ja -genomiikan sekä molekyylibiologian tutkimuksen eturintamassa.

Weigel työskentelee tällä hetkellä Max Planckin biologian instituutin johtajana Tübingenissä, Saksassa. Hänen tutkimuksensa keskittyy sen ymmärtämiseen, miten geneettiset vaihtelut syntyvät luonnollisissa populaatioissa ja miten ne vaikuttavat kasvien sopeutumiseen ja evoluutioon.

Kolmen vuosikymmenen aikana Weigel on julkaissut lukuisia erinomaisia artikkeleita huippulehdissä ja saanut useita palkintoja ja kunnianosoituksia panoksestaan kasvibiologian, kehitysbiologian ja evoluution alalla.

Lisäksi Detlef Weigel on toiminut ja toimii Helsingin yliopiston HiLifen Scienctific Councilin jäsenenä 2022 - 2026.

Kunniatohtoriksi vihkiminen

Wiegel Detlef vihitään kunniatohtoriksi 26. toukokuuta yliopiston juhlasalissa filosofisen tiedekunnan promootiossa, joka järjestetään tänä vuonna 100. kerran. Ensimmäistä promootiota vietettiin vuonna 1643.

Kunniatohtorin arvonimi on yliopiston korkein kunnianosoitus. Kunniatohtoreiksi nimitetään henkilöitä, jotka ovat antaneet merkittävän panoksen yhteiskunnalle ja edistäneet Helsingin yliopiston toimintaa.

 

Seminaari 25.5. Plant paranoia

Lisäksi Weigel pitää seminaarin torstaina 25. 5.2023 kl. 10.00 aiheesta ”Plant Paranoia”

Paikka: Auditor 1041, Biocentre 2, Viikinkaari 5, Helsinki tai etäyhteyden kautta UniTubessa

https://video.helsinki.fi/unitube/live-stream.html?room=l17

 

Lisätietoja Detlef Weigelin tutkimuksesta kotisivulta: https://weigelworld.org/