AC-ohjeet opiskelijalle

Tarkista, että koneestasi kuuluu ääni joko kaiuttimien tai kuulokkeiden kautta.

Kuuntele ääninäyte. Jos ääni kuului, koneesi on todennäköisesti valmis myös Adobe Connect -istuntoon.

Jos ääntä ei kuulunut, tarkista seuraavat asiat: 

  • Tietokoneen äänenvoimakkuus. Onko ääni vaimennettu tai niin pienellä tasolla ettei sitä kuulu?
  • Jos käytät tietokoneen ulkopuolisia kaiuttimia tai kuulokkeita tarkista, että ne ovat kiinni tietokoneessa. Tarkista myös että ne ovat kiinni oikeassa liitännässä ja että niiden äänenvoimakkuus on sopivalla tasolla.
  • Jos ääntä ei edelleenkään kuulu, tutustu tarkempiin ohjeisiin.

Verkkoyhteys

Jos ääninäytteen tai istuntoon osallistumisen kanssa oli ongelmia, tarkista, että koneesi on kiinteässä internet-yhteydessä, jonka nopeus on vähintään 226 kb/s (eli minimilaajakaista). Kiinteä verkko takaa paremman yhteyden, mutta se ei ole kuitenkaan välttämätön. 

Flash Player

Adobe Connect -luentoympäristössä tarvitaan Flash Playeria, joka on lähes kaikissa koneissa jo valmiiksi. Jos koneellasi ei ole Flash Playeria tai lisäosa on vanhentunut, voit ladata sen Adoben kotisivujen kautta tai antaa Adobe Connectin suorittaa päivitys kirjautuessasi luentoympäristöön. Luentoympäristön edellyttämät käyttöjärjestelmä- ja selainohjelmatiedot (esim. Internet Explorer, Firefox) voit katsoa Adoben listalta

Odotetaanko sinun käyttävän mikrofonia ja mahdollisesti web-kameraa?

Tällöin tarvitset oheislaitteeksi kuulokkeet ja mikrofonin tai niiden yhdistelmän. Sen voit liittää tietokoneeseen ilman erillistä asennusohjelmaa. Liitä mikrofoni sen vaatimaan liittimeen ja tarkista että se on valittuna äänen tallentamista varten.

Jos hankit koneeseesi web-kameran, sen mukana tulee asennusohjelma. Asennuksen jälkeen voit tarkistaa web-kameran toimivuuden testi-istunnossa. 

Kirjaudu sisään Enter as a Guest -kentästä ja kirjoita kenttään etu- ja sukunimesi. Muistahan kirjautua saamaasi Adobe Connect -osoitteeseen hyvissä ajoin. 

Jos menet verkkokokousympäristöön käyttämältäsi koneelta ensimmäistä kertaa, ohjelmisto kysyy pari englanninkielistä kysymystä pikku ikkunoissa. Valitse niihin myöntävä vastaus eli Accept tai Yes, sillä näin annat luvan sille, että verkkokokousympäristö skaalautuu miellyttävämmin tietokoneesi selaimeen. 

On tärkeää, että ehdit varmistua mm. äänen kuulumisesta. Ole ajoissa myös siksi, että istunnon vetäjä antaa aluksi yleensä käytännön ohjeita, jotka helpottavat istunnon kulkua. Istunnon aikana voit olla yhteydessä osallistujaryhmään joka tapauksessa ainakin chatin kautta. 

Voit tutustua Adobe Connect -ohjeisiin myös Funet Tiimin sivuilla

Ohje Adobe Connectin käyttöön mobiililaitteilla.