Nimitiedot ja niiden muuttaminen

On tärkeää, että pidät nimitietosi ja yhteystietosi ajan tasalla.

Nimitiedot ovat keskeinen osa opiskelijatietojasi

Virallinen Helsingin yliopiston nimitieto on Oodi-opintohallintojärjestelmässä. Avoimen yliopiston Omat sivut -palvelun tunnukseen liittyvä nimitieto siirtyy Oodiin vain ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä.

Joskus nimitieto voi olla vanhentunut. Syynä voivat olla aiemmat opintosi, joiden yhteydessä perustiedot on ensimmäisen kerran kirjattu.

Miksi nimitieto on hyvä olla oikein?

Helsingin yliopiston käyttäjätunnus muodostuu yliopiston viralliseen rekisteriin merkityn nimen perusteella.

  • Jos nimesi on esimerkiksi Maija Virtanen, ehdottaa sovellus useita, juuri siihen nimipariin perustuvia tunnuksia. Käyttäjätunnuksen aktivointiohje (kohta 12)
  • Mikäli olet jo aktivoinut yliopiston käyttäjätunnuksen esimerkiksi aiempien opintojesi yhteydessä, ei itse tunnus muutu, mutta tunnukseen liittyvä nimitieto muuttuu.

Jos opinnoissasi on käytössä Moodle-oppimisympäristö, virheellinen nimitieto näkyy muille opiskelijoille ja opettajalle.

Helsingin yliopiston viralliseen rekisteriin merkitty nimi näkyy myös opintosuoritusotteessa.

Miten korjaat nimitiedot?

Nimenmuutos on tehtävä erikseen. Muutokseksi ei riitä Omat sivut -palvelun käyttäjätunnuksen vaihtaminen uudelle nimelle.

Nimenmuutoksen voi tehdä

  • lähettämällä asiasta sähköpostiviesti Avoimen yliopiston opintoneuvontaan: avoin-student@helsinki.fi. Sähköpostissa tulee olla tieto aiemmasta nimestä, uusi nimi sekä syntymäaika. Viestillä annat samalla opintoneuvonnalle luvan tarkistaa tietojen oikeellisuus väestötietojärjestelmästä.
  • Tiedot eivät kuitenkaan siirry automaattisesti käyttövaltuusjärjestelmään. Sen jälkeen kun olet saanut tiedon nimenmuutoksesta opiskelijaneuvonnasta,  ilmoita muutos myös Helpdeskiin. Sähköpostitse ilmoitus täytyy tehdä helsinki.fi -osoitteestasi.

Mikäli käytät kutsumanimenä muuta kuin ensimmäistä etunimeä, voit merkitä sen * merkillä.

Miksi tarvitaan ajantasaiset yhteystiedot?

Voit ylläpitää yhteystietojasi Omat sivut -palvelussa, mistä tiedot päivittyvät myös Oodiin. Opintojen kannalta erityisen tärkeää on sähköposti- ja puhelintietojen oikeellisuus:

  • tiedot opiskelupaikan vapautumisesta ilmoitetaan sähköpostitse
  • opintojen aikana esim. luentoaikojen sekä -salien muutokset ilmoitetaan tekstiviestinä tai sähköpostilla
  • käyttöoikeus Moodle-oppimisympäristöön edellyttää toimivaa sähköpostia.