Magisterprogrammet i pedagogik

Bli ex­pert i fost­ran, lärande och un­der­vis­ning!

Vill du arbeta med uppdrag i samhället som kräver pedagogisk expertis, t.ex. som klasslärare eller med chefs- eller expertuppdrag inom vuxenutbildning eller det småbarnspedagogiska området? Då är magisterprogrammet i pedagogik det rätta valet för dig. Magisterprogrammet i pedagogik innefattar åtta olika studieinriktningar varav två är svenskspråkiga, studieinriktningen för allmän pedagogik och vuxenpedagogik och studieinriktningen för klasslärare.

Därtill finns sex finskspråkiga studieinriktningar inom programmet (specialpedagogik, lärare i huslig ekonomi, slöjdlärare, klasslärare, lärare inom småbarnspedagogik och allmän pedagogik och vuxenpedagogik).

De olika studieinriktningarna leder till olika behörigheter och kompetenser för arbetslivet. Gemensamt för studenterna, forskarna och lärarna är ett genuint intresse för människans tillväxt, utveckling, beteende och lärande. Pedagogiken präglas av innovativa försök i undervisningen och en ständig utveckling av nya sätt att undervisa. Undervisningen vid programmet baserar sig på den nyaste inhemska och utländska forskningen.

Info box
Omfattning och planerad längd 120 studiepoäng, 2 år
Examensnivå Magister
Språk Finska, Svenska
Ansökningstid Börjar: 11.03.2025 08.00 Slutar: 25.03.2025 15.00
Sök till pro­gram­met

Ansökan till utbildningsprogrammet görs via Studieinfo.fi. Ansökningsblanketten är öppen endast under ansökningstiden.