Världens natur

Livets anpassningsförmåga förvånar och förtrollar!

Målgrupper: 
Alla åldrar

Gruppstorlek:
25 personer

Kesto:
55 minuter

Under guidningen Världens natur funderar vi på vilka överlevnadssätt djuren har i jordens växlande förhållanden. Vi tittar också på vilka egenskaper som särskiljer och förenar djursläktingar som lever i olika områden. Vad är nyttan med att vara nattaktiv eller dagaktiv? Under guidningen går vi från den arktiska kylan till savannerna och de tropiska regnskogarna. Vi bekantar oss med världens djurarter och deras olika livsmiljöer. Under guidens ledning tar vi också reda på vem som stojar och stimmar på den nattliga savannen.

 

 

Mer information för läraren

Under guidningen Världens natur funderar vi på vilka överlevnadssätt djuren har i jordens växlande förhållanden. Vi tittar också på vilka egenskaper som särskiljer och förenar djursläktingar som lever i olika områden. Vad är nyttan med att vara nattaktiv eller dagaktiv?   

Guidningen är åskådliggörande och interaktiv På utställningen finns en enorm mängd intressanta djurarter och möjligheter för eleverna att göra observationer, ställa frågor och få aha-upplevelser. Under guidningen kan eleverna bland annat jämföra tjockleken på björnars pälsar och lyssna till vems läten som hörs på den nattliga savannen. 

Guidningen kan anpassas för alla åldrar.