Innovaatio- ja start up -päivät 4.-5.10.2022 Seinäjoella

Innovaatio- ja start up -päivät yhdistävät tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan. Tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita ja yrittäjyyttä. Kaksipäiväiseen tapahtumaan mahtuu joukko pienempiä tapahtumia. Painopiste on 1) innovaatioyhteistyössä tieteen, koulutuksen ja teollisuuden välillä kestävän kehityksen hengessä ja 2) Etelä-Pohjanmaan start up -yrittäjyyden boostaus. Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2022!

4.10.2022 Elintarvikeinnovaatiot ja älykkäät teknologiat kestävään kehitykseen siirtymisessä -  Food Innovations and Smart Technologies in Transition to Sustainability 

Ohjelma (pdf)

 9.00 - 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa - Registration and coffee/tee and breakfast 

9.30 - 10.15 Kick start - Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle - welcome to South Ostrobothnia
Jaakko Kiiskilä (kaupunginjohtaja Seinäjoki), Welcome to Seinäjoki - space for all the good things
Antti Saartenoja (innovaatiojohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto), South Ostrobothnia, meaningful life for everyone (englanniksi / in English)
Silvia Gaiani (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), The role of networking in the promotion of food innovation (englanniksi / in English)

10.15 - 12.15 Get Inspired - Inspiroivia tarinoita Suomesta ja maailmalta (englanniksi / in English)
Aline de Santa Izabel (EIT FAN Helsinki Hub program, VTT), Innovation & Entrepreneurship in FoodTech 
Sara Roversi (Future Food Institute, Bologna, Italy), Food and Innovations to regenerate the planet
Tomi Särkioja (University of Tampere),  Start-up community building in Vietnam
Laura Forsman (Viikki Food Design Factory University of Helsinki), Incubating food system innovators at the University of Helsinki

12.15 - 13.15 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa - Lunch, self-pay in the restaurant Komia

13.15 - 14.45 Kestävien ruokainnovaatioiden edistäjät ja estäjät - Yhdessä enemmän? - What is boosting and hindering sustainable food innovations? - Together we are more?  
Paneelikeskustelu - panel discussion (englanniksi / in English)
Host: Sami Kurki, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Panelists: Mika Kuismanen (Suomen Yrittäjät), Sanna Joensuu-Salo (SeAMK), Anu Hopia (University of Turku), Harri Latva-Mäenpää (Foodwest), Mirva Lampinen (VTT), Hannu Makkonen (University of Vaasa).

14.45 - 15.15 Kahvi/tee ja leivonnainen ja hedelmiä / Coffee/tee and pastry and fruits

15.15 - 16.45 Yrityksien menestystarinat - Business Success Stories  
Kyrö Distillery, Miko Heinilä (englanniksi / in English)
Valkoinen Puu, Sirkku Ylikoski
Mokarabia, Italy, Sandro Serenari (englanniksi / in English) 
Voihan Vuohi, Shahlan Namiq (online)

16.45 - 17.00 Risto Linturi (Futurists) Radical Transformation of our Food System, Keynote in the Viikki Food Design Factory opening event (video in Auditorium 2).
Solutions to world hunger and food security, climate crisis, healthy food, animal rights and diminishing free nature. How we can produce our food individually, using globally only an area corresponding the size of the agricultural area of Italy? Novel methods in urban farming, synthetic meat, robot kitchens and solar power enabling food production without industrial sized processes. Production tools include Synthesia and Renderforest. Special thanks to Solar Foods and Moley Robotics for contributing proprietary material. (englanniksi / in English)

Alkaen klo 17.00 Frami B aula: Iltapala, valokuvanäyttely (Photoawards-kilpailun voittajat) sekä mukavaa seurustelua - Evening snacks, photo exhibition (Photoawards winners) and mingling

5.10.2022 Tutkimuksen ja investointien rooli innovaatioissa ja yrittäjyydessä (suomeksi / in Finnish)

 9.00 - 9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi/tee ja aamupalaa 

9.30 - 11.30 Tietoprovinssi: Tutkimuksesta kestävää liiketoimintaa
Tutkijat: 
Jussi Rasku (Tampereen yliopisto), Tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä kuljetusreittejä tekoälyyn perustuvalla suunnittelulla
Katja Rinne-Koski & Merja Lähdesmäki (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), Yhteiskunnallisella yrittäjyydellä kestävää liiketoimintaa
Hannele Suvanto (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti), Kriisiä pukkaa – eteläpohjalaisten lyhyiden elintarvikeketjujen resilienssiä kehittämässä
Ojala Markus (SeAMK), PIKI – Paikalliset proteiinit kansainvälisten innovaatioiden lähteenä
Angelos Balatsas-Lekkas (Vaasan yliopisto), Circular business from reusable packaging for fast moving consumer goods (englanniksi / in English)
Heli Kurikka (Tampereen yliopisto), Hyppäys huomiseen – STRATU-hanke sparraa yritykset pohtimaan tulevaisuuden maailmaa
Eero Okkonen (Tampereen yliopisto),  Asuntorakentamisen ryhtiliike

Kommentoijat:
Länsipuro Harri (TEM), Jyrki Poikkimäki (VTT), Tapio Seppä-Lassila (Into Seinäjoki), Merja Leino (Atria)

11.30 - 12.00 Kampusklubi konsepti, Tampere – Seinäjoki 
Pasi Vakaslahti (Tampereen yliopisto)

12.00 - 13.00 Lounas, omakustanteinen Komia-ravintolassa

13.00 - 14.30 FIBAN koulutus: Mistä tunnistaa sijoituskelpoisen Start Up yrityksen? 
Host: Timo Rantasaari (Seinäjoen Yrittäjät)
Tuomas Pahlman (FIBAN)

14.30 - 15.00 Kahvia/teetä ja leivonnainen sekä verkostoitumista

15.00 - 15.45 Business Pitch: Germinator of the Viikki Food Design Factory (englanniksi / in English) 
Camila Gallo & Gaëlle Thomas (Binkiapp)

Kommentoijat:
Merja Leino (Atria), Tuomas Pahlman (FIBAN), Petra Piironen (South Ostrobothnia Chamber of Commerce), Timo Rantasaari (Seinäjoen yrittäjät)

Siirtyminen Space Pitch -tapahtumaan Kalevan navettaan Nyykoolinkatu 25 Seinäjoki

17.30 - alkaen Space pitch Kalevan navetassa. Ilmoittautuminen erikseen Space pitch -tapahtumaan ja lisätietoa Into Seinäjoen sivuilla 

Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2022! Please register by 27th of September 2022! 
Ilmoittaudu tästä/Register here

Yhteyshenkilö/ Contact person:
Hannele Suvanto
hannele.suvanto@helsinki.fi 

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. Modifications to the programme may occur.

www.frami.fi