Rekrytointi

BABYSCREEN

BABYSCREEN-tutkimuksessa selvitetään syntyvän lapsen perinnöllistä alttiutta tyypin 1 diabetekselle ja keliakialle.

Rahoitussyistä seulontavaihe eli uusien tutkittavien rekrytointi on keskeytetty loppuvuoden ajaksi. Toivomme saavamme rahoitusta niin, että voimme uudelleen käynnistää seulontavaiheen BABYSCREEN-tutkimukseen vuoden 2022 alkupuolella.

Lisätietoja: pedia-babyscreen@helsinki.fi sekä tutkimushoitaja Henni Haapala puh. 050 556 0362

INNODIA

Vasta todettujen tyypin 1 diabeetikoiden rekrytointi INNODIA-tutkimukseen on päättynyt.
Kiitos kaikille tutkimukseen osallistuneille!

Toistaiseksi myös tyypin 1 diabeetikoiden ensimmäisen asteen sukulaisten rekrytointi on tauolla. Jatkamme kuitenkin sukulaisten rekrytointia tutkimukseen alkukeväästä 2022. Voit osallistua tutkimukseen, mikäli

  • olet 1–44-vuotias ja
  • sinulla on ensimmäisen asteen sukulainen (vanhempi, lapsi tai täyssisarus tai sisarpuoli), jolla on todettu tyypin 1 diabetes ennen 45 vuoden ikää.

Lisätietoja: pedia-innodia@helsinki.fi sekä tutkimushoitajat Saila Anolin-Hiemann puh. 050 314 9393, Maria Viinikka
puh. 050 472 8532 ja Henni Haapala puh. 050 556 0362.

Suomen lasten diabetesrekisteri

Suomen lasten diabetesrekisteri toimii kaikissa lasten diabetesta hoitavissa sairaaloissa. Diabetesrekisteriin kerätään tietoja ja näytteitä diabeteksen syiden selvittämiseen ja hoidon kehittämiseen.

Rekrytoimme diabetekseen sairastuneita lapsia ja nuoria (mikä tahansa diabetestyyppi) ja heidän perheenjäseniään. Tutkittavilta pyydetään yksi verinäyte.

Lisätietoja: diabeteshoitajasi tai lääkärisi tai diabetesrekisterin tutkimushoitaja Sirpa Nolvi, sirpa.nolvi@hus.fi, puh. 050 427 0564