Ihmiskunnan yhteinen kulttuuriperintö kiinnostaa

Historian ystäväin liitto palkitsee vuosittain vuoden historiateoksen. Vuonna 2022 julkaistuista historiateoksista ANEE-huippuyksikössä tuotettu kirja sai kunniamaininnan.

Historian ystäväin liitto kirjoittaa kunniamaininnan perusteluissaan, että kokoomateos "Muinaisen Lähi-idän imperiumit - Kadonneiden suurvaltojen kukoistus ja tuho" (toim. Saana Svärd ja Joanna Töyräänvuori) esittelee ansiokkaasti suomalaiselle yleisölle koko ihmiskunnan yhteistä kulttuuriperintöä. Kirja kuvaa erityisesti suomalaisten muinaisen Lähi-idän tutkijoiden työtä, joka on ollut alallaan merkittävää jo 1800-luvulta lähtien.

Historian ystäväin liitto kiittää kirjan visuaalista ilmettä ja artikkelien viimeisteltyä kieliasua. Kunniamaininnan perusteluissa korostetaan, että erityisesti metodologisten kysymysten yleistajuistaminen vaatii kirjoittajilta ja kirjan toimittajilta syvällistä osaamista.

Lue lisää vuoden historateoksesta ja kunniamaininnan saaneista teoksista Historian ystäväin liiton sivuilta.

Lue lisää kirjasta

Kustantaja Gaudeamuksen sivuilla on tarkempi esittely kirjasta, sen toimittajista ja kirjoittajista. Kirja on ostettavissa fyysisenä painoksena, e-kirjana ja äänikirjana kustantajan sivuilla.