"Osaamisen lukot, oppimisen avaimet" - Vanhemmille suunnttatu podcast oppimisen vaikeuksista

Niilo Mäki Instituutti on julkaissut uuden seitsemänosaisen podcast-sarjan, jonka tavoitteena on levittää tietoa oppimisen vaikeuksista. Asiapitoinen podcast- sarja on suunnattu erityisesti vanhemmille, mutta sopii hyvin kuunneltavaksi myös opettajille ja muille aikuisille, jotka haluavat tukea lasta tai nuorta oppimisen pulmissa.

"Osaamisen lukot, oppimisen avaimet" podcast-sarjan jaksoja ilmestyy yhteensä seitsemän ja uusi jakso julkaistaan aina torstaisin. Niissä syvennytään lukivaikeuksiin, matematiikan vaikeuksiin, motivaation kysymyksiin, tarkkaavuuden ongelmiin, hahmottamisen pulmiin ja motorisiin vaikeuksiin. Ensimmäiset kaksi jaksoa on jo julkaistu Niilo Mäki Instituutin verkkosivuilla ja Spotifyssa.

Ensimmäisessä jaksossa käsitellään, mitä oppimisvaikeudet ylipäätään ovat, mistä ne johtuvat ja mitä yhteisiä tekijöitä niillä on. Aihetta pohtimassa ovat emeritusprofessori Timo Ahonen ja Jyväskylän kaupungin ja Niilo Mäki Instituutin yhteisen Lastentutkimusklinikan johtava psykologi Nina Kultti-Lavikainen. Asiantuntijoita jaksoissa haastattelee psykologi ja toimittaja Aino Elomäki.

Käykää tutustumassa!