Kilpisjärven tiedepolut

Tiedepolut johdattavat kulkijansa vanhoihin tunturikoivikoihin, vesiputoukselle, kirkasvetisille järville ja tunturien huipuille – mukaan lukien Suomen tunnetuimmalle tunturille Saanalle.
Tervetuloa Kilpisjärvelle

Tervetuloa Kilpisjärvelle porojen valtakuntaan, jossa on Suomen vuoristoisimmat maisemat, loputtomiin rauhoittavaa erämaata sekä monimuotoista ja harvinaistakin eläimistöä ja kasvistoa. Käsivarren peukalossa sijaitsevan Kilpisjärven jylhä luonto tarjoaa kaikki unohtumattoman matkan ainekset. Vedä siis vaelluskengät jalkaan – elämykset odottavat!

Uskomattomia maisemia ja tieteellisiä ilmiöitä

Kivikkoisten polkujen varrella saat selville monenmoisia kiinnostavia seikkoja ympäröivästä luonnosta. Saat muun muassa tietää hengittäväsi parhaillaan maailman puhtainta ilmaa ja pääset selvittämään, kuinka paljon Kilpisjärvellä oleskelu voi kasvattaa eliniänodotettasi.

Saat myös selville, miten tunturikoivikoiden tuoksu vaikuttaa pilvien muodostumiseen ja miten porolaidunnus voi suojella arktista ja alpiinista kasvillisuutta – mikä tietenkin kuulostaa vähän nurinkuriselta, kun porot nyt kerran syövät kasveja.

Pääset lisäksi paitsi näkemään, miltä Kilpisjärvellä näytti tuhansia vuosia sitten, myös kurkistamaan, miltä täällä saattaisi näyttää tulevaisuudessa – ja paljon muuta. Lähde siis mukaan tälle kiehtovalle oppimismatkalle ja kartuta tietämystäsi – on ilo saada sinut mukaan!

Neljä erilaista tiedepolkua
Lisätietoa

Sukella syvemmälle Kilpisjärven Tiedepolkujen alueen tutkimukseen.  Lisätietoa löydät mm. Kilpisjärven jäkälistä ja tunturikasvillisuudesta, Saanan geologiasta, käsivarren alueen palsasoista, arkeologisista havainnoista ja asutushistoriasta Kilpisjärvellä.

Tutustu myös tutkijoihin, jotka ovat osallistuneet tiedepolkujen sisällöntuotantoon.