Saunat

Kilpisjärven biologisella asemalla on kaksi saunaa, joita voivat varata kaikki asemalla vierailevat ryhmät.

Opiskelijakurssien hintaan sisältyy kaksi saunavuoroa viikossa päärakennuksen saunassa. Yksi saunavuoro on aina yksi tunti.

Rantasauna

Rantasauna sijaitsee Kilpisjärven rannassa. Lauteille mahtuu kerralla 5-6 henkilöä. Saunan varustukseen kuuluu löylyhuoneen ja pesutilan lisäksi suuri tupa ja keittiö, sekä laituri, josta pääsee pulahtamaan järveen.

Sähkölämmitteistä kiuasta pidetään päällä korkeintaan 5 tuntia/ilta (1 t lämmittämiseen ja 4 t saunomiseen). Pesuvesi lämmitetään puilla. Saunojien on itse huolehdittava veden lämmityksestä. Vettä kannattaa ryhtyä lämmittämään noin tunti ennen oman vuoron alkua.

Rantasaunan kuivumispäivä on maanantai, jolloin se ei ole käytössä.

Päärakennuksen sauna

Päärakennuksen sauna sijaitsee rakennuksen alakerrassa aulasta alkavien portaiden alapäässä. Sauna on sähkölämmitteinen ja lauteille mahtuu kerralla neljä henkilöä.

Sauna käydään itse laittamassa päälle noin 30 minuuttia ennen vuoron alkua.

Saunavuorojen varaaminen

Opiskelijoilla ja tutkijoilla on rantasaunassa kaksi yleistä vuoroa viikossa klo 20–22. Yleiset vuorot on merkitty aseman ilmoitustaulun varauslistaan.

Ryhmät voivat sopia vuoroista jo majoitusta varatessaan tai varata vuoron aseman eteisessä sijaitsevasta varauslistasta.

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä bio-kilpis@helsinki.fi