Ruokailu

Kilpisjärven biologisen aseman keittiön henkilökunta loihtii päivittäin herkullisia ja monipuolisia aterioita aseman vierailijoille.

Kilpisjärven biologisen aseman keittiö tarjoaa herkullista ja monipuolista kotiruokaa, jossa huomioidaan kaikki erityisruokavaliot ja allergiat, kunhan ne ilmoitetaan ennakkoon. Ruokailuun kuuluu runsas salaattipöytä, lämpimiä pääruokia (myös kasvis- ja vegaanivaihtoehdot tarpeen mukaan), tuoretta leipää ja jälkiruoka – jokaiselle löytyy jotakin. Varmista keittiön aukioloajat varausta tehdessäsi! Ruokasalimme on tietenkin nimeltään Ravintola Sopuli ja se sijaitsee päärakennuksessa pääovesta vasemmalle. Ruokasaliin mahtuu kerrallaan n. 50 ruokailijaa ja salia käytetään myös seminaaritilana isoissa tapahtumissa.

Ruokailujen varaaminen
Ruokailut tulee varata etukäteen toimistosta. Voit myös ilmoittautua päivittäin paikan päällä lisäämällä nimesi ja mahdollisen ruokavaliosi ruokalan edustalla olevaan listaan. Aamiaiselle tulee ilmoittautua edellisenä päivänä, ja lounaalle sekä päivälliselle viimeistään saman päivän aamuna klo 9.00.

Eväät retkille
Lounaan voi halutessaan korvata eväspaketilla, joka tehdään itse aamiaisen yhteydessä. Evästarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään edellisenä iltana.

Omatoiminen ruoanlaitto
Talviaikaan keittiö voi olla joinain viikkoina suljettu, jolloin ruokailu tapahtuu asiakaskeittiöissä. Asiakaskeittiöt ovat käytössä myös silloin, jos et ehdi osallistua varsinaisiin ruokailuihin. Muista merkitä ruokatarvikkeesi nimelläsi.

Ruokailuajat
  • Aamiainen klo 8.00 - 9.00
  • Lounas klo 12.00 - 13.00
  • Päivällinen klo 18.00 - 19.00

Muutokset ruokailuaikoihin ovat mahdollisia sesongin mukaan, tarkista ruokailuajat toimistosta tai Ravintola Sopulin ilmoitustaululta.

Keittiössämme syntyvät niin päivittäiset ruokailut kuin juhlien herkut, kuvassa osa 60-vuotisjuhlien juhlamenusta, jossa oli tarjolla mm. herkullisia makuja niin kala-, liha- kuin kasvisvaihtoehdoistakin nauttiville. Alkupaloina oli graavi- ja savusiikaa, frikadelleja tartarkastikkeella, mätimoussea, puolukka-punasipulihilloketta sekä vegaanipatee. Lisukkeina ja salaateissa maistuivat tattipiirakka, tillikurkut, paahdetut juurekset, vihreä salaatti, sienisalaatti ja perunasalaatti. Leiväksi tarjosimme saaristolaisleipää ja rieskasia. Jälkiruoaksi herkuteltiin hillamoussekakulla tai brownieilla, jotka tarjoiltiin karpaloiden ja kinuskin kera.