Medialle

Etsitkö asiantuntijaa? Tarvitsetko kuvia Hyytiälän metsäasemalta, taidenäyttelyistä tai asemalla tehtävästä tutkimuksesta?

Välitämme tietoa yliopistolla tehtävästä tutkimuksesta, autamme toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi, tarjoamme valokuvia median käyttöön ja järjestämme tapaamisia. 

Helsingin yliopiston mediapalvelun puhelinnumero on 02941 22622 (pvm/mpm) ja sähköposti mediapalvelu[at]helsinki.fi. Palvelemme tässä numerossa ja sähköpostissa ainoastaan toimittajia. Muissa asioissa sinua auttaa yliopiston puhelinvaihde  02941 911 (pvm/mpm).

Median edustajien puheluihin ja viesteihin vastaamme arkisin klo 9–16. Voit myös olla yhteydessä suoraan kunkin tieteenalan viestinnän asiantuntijaan. Yhteystiedot näet tästä.

Hyytiälässä tehtävän tutkimuksen asiantuntijoita

Ilmakehätieteiden keskuksen johtaja, opetusta aerosoli- ja ympäristöfysiikkassa sekä ilmakemiassa. Tutkimus liittyy ilmakehän ilmiöhin, ilmakehän ja maanpinnan vuorovaikutuksiin sekä ilmastonmuutokseen mm. SMEAR-tutkimusasemalla Hyytiälässä.

@MarkkuKulmala1

Teemat: Metsät ja ilmastonmuutos, miten muuttuva ilmasto vaikuttaa metsiin ja metsät vastaavasti ilmastoon. Erityisosaamisalueena puiden toiminta ja rakenne.

@lintunen_anna

Teemat: hiilen ja veden kierto, kasvihuonekaasut, myös soiden ja järvien osalta.

 

Teemat: Living Lab ja rakennetun ympäristön/materiaalien-ihmisten vuorovaikutuksen ja hyvinvointitutkimus

 

Atmospheric scientist interested in #aerosols, #airquality, #innovations and #DoctoralEdu. Prof. at University of Helsinki and Finnish Meteorological Institute.

Teemat: ilmakehän aerosolit ja ilmansaasteet, aerosolifysiikka

@Katrianne_L

My research focuses on cloud and precipitation physics. Our group carries out observations in Helsinki, by using the Kumpula radar, and in Hyytiälä. At the SMEAR-II station in Hyytiälä, we operate ACTRIS cloud remote sensing facility.

Teemat: tutkameteorologia, pilvi- ja sadefysiikka

@HelsinkiRadar

ilmakehän mittausasemat ja -laitteet

Kasvien, maaperän ja mikrobien väliset suhteet, kasvihuonekaasujen ja dityppioksidin päästöt, emissiot ja prosessit metsän ekosysteemeissä ja maataloudessa

@MariPihlatie