Pinnalla

Tiedekulma - Pinnalla

Pinnalla on Tiedekulman ajankohtainen lounastapahtuma, joka tarjoaa tutkitun tiedon näkökulmia päivänpolttaviin aiheisiin. Tapahtumassa etsitään syvempää ymmärrystä pinnalla oleviin ilmiöihin yhdessä tutkijoiden kanssa. Tule kaupungin fiksuimmalle lounaalle Tiedekulmaan pureskelemaan ajankohtaisten teemojen lähestymistapoja, ristiriitoja ja näkökulmia. Tapahtuman aikana Tiedekulma Cafessa on lounastarjous.

Pinnalla: Mistä eurovaaleissa äänestetään
Ti 21.5. klo 12–13, Stage

Euroopan parlamentti edustaa Euroopan unionin päätöksenteossa kansalaisten ääntä. Monen kansalaisen on kuitenkin vaikea hahmottaa, miksi ja miten äänensä europarlamenttivaaleissa käyttää.  

Missä asioissa europarlamentti käyttää valtaa? Ovatko nämä asiat olleet riittävästi näkyvillä vaalikampanjoinnissa ja -keskusteluissa? Miten puolueet suhtautuvat eurovaaleihin Suomessa ja Euroopassa? Mitkä asiat vaikuttavat yksittäisen edustajan vaikutusmahdollisuuksiin? Ja miten huomioida äänestyspäätöksessä se, että edustajat äänestävät parlamentissa poliittisen ryhmänsä mukana?

Tule Tiedekulmaan kuulemaan EU-tutkijoiden ohjenuorat valistuneen äänestyspäätöksen tekemiselle. Keskustelemassa väitöskirjatutkijat Laura Nordström ja Johannes Lehtinen. Keskustelua vetää yliopistonlehtori, Politiikasta-verkkolehden päätoimittaja Leena Malkki.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Politiikasta-verkkolehden kanssa.

Voit seurata tapahtumaa myös livestriimin välityksellä tai katsoa jälkeen päin tallenteena Tiedekulman YouTube-kanavalta.
 

Menneet tapahtumat

Pinnalla: Vaalien jälkeen
Ma 15.4. klo 12–13

Katso tallenne

Pinnalla: Miten brexitin käy?
Ti 12.3. klo 12–13
Katso tallenne

Pinnalla: Mitä Venezuelassa tapahtuu?
Ti 19.2. klo 12–13

Katso tallenne

Pinnalla: Eurovaalit – kamppailu Euroopan sielusta?
Ti 20.11.2018 klo 12–13

Katso tallenne

Pinnalla: Äärioikeisto ja maahanmuuttovastaisuus
Ke 31.10.2018 klo 12–13

Katso tallenne