Miten estämme sosiaali- ja terveyspalveluiden romahtamisen?

Suomen väestö ikääntyy nopeaa vauhtia ja sote-menot kasvavat vuosi vuodelta. Tammikuussa käyntiin polkaistut hyvinvointialueet joutuvat miettimään, mistä saadaan rahat ja työntekijät niille kuuluvien tehtävien hoitamiseen. Samalla kun palvelutarpeet lisääntyvät, suuri osa nykyisistä hoitajista jää tulevina vuosina eläkkeelle ja ala ei houkuttele uusia tekijöitä.

Mikä terveydenhuoltoa ja hoiva-alaa odottaa tulevina vuosina? Miten palveluita voidaan priorisoida ja kuka valinnat tekee? Millaista potentiaalia hyvinvointialueilla on tilanteen parantamiseksi? Mitä valintoja seuraavan hallituksen tulee tehdä?

Keskustelemassa ovat tutkimusjohtaja Ville-Pekka Sorsa, tutkimuspäällikkö Liina-Kaisa Tynkkynen ja apulaisprofessori Paulus Torkki. Juontajana on Helsingin Sanomien toimittaja Veera Paananen.

Keskustelu on osa Pinnalla-ohjelmasarjaa, jossa puhutaan kevään eduskuntavaalien kynnyksellä suomalaisen yhteiskunnan suurista murroksista ja kohtalonkysymyksistä. Sarjan järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston Tiedekulma ja Helsingin Sanomat. Tutustu Pinnalla: Vaaleista isosti! -ohjelmasarjaan Tiedekulman verkkosivuilla.