Köyhtyykö Suomi?

Viimeiset vuodet taloutta ovat piinanneet globaalit kriisit, joiden hoitoon liittyvät tukitoimet ovat kasvattaneet valtion menoja. Arvaamaton maailmantilanne ja ympäristökriisiin vastaaminen ovat lisänneet valtioiden roolia taloudessa. Toisaalta Suomen julkinen talous on ollut jo pitkään alijäämäinen. Tulevalta hallitukselta on peräänkuulutettu pikaisia suunnitelmia julkisen talouden sopeuttamiseksi.  

Millaisella talouspolitiikalla suomalainen hyvinvointiyhteiskunta turvataan myös tulevaisuudessa? Millaisilla teoilla on suurin vaikutus? Mistä uusi tuottavuus ja kasvu haetaan epävarmuuden ajassa? Mitä vaalikeskusteluissa on jäänyt sanomatta?   

Vaikuttavaa talouspolitiikkaa ja vaalien talouskeskustelua ovat analysoimassa makrotaloustieteen professori Niku Määttänen, Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum ja väitöskirjatutkija Antti Ronkainen. Keskustelun juontaa Helsingin Sanomien toimittaja Robert Sundman

Keskustelu on osa Pinnalla-ohjelmasarjaa, jossa puhutaan kevään eduskuntavaalien kynnyksellä suomalaisen yhteiskunnan suurista murroksista ja kohtalonkysymyksistä. Sarjan järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston Tiedekulma ja Helsingin Sanomat. Tutustu Pinnalla: Vaaleista isosti! -ohjelmasarjaan Tiedekulman verkkosivuilla.