Ruokaan ja syömiseen liittyy monenlaisia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Hiljattain julkaistut uudet ravitsemussuositukset herättivät paljon keskustelua ja jopa raivoa. Millaista on tutkimustieto suositusten takana? Mitä asiantuntijat sanovat valmisruoista, lisäaineista, sokerista ja erilaisista dieeteistä? Mitä tiedetään geenien ja ravitsemuksen yhteydestä?
MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttisen johdolla tutkittua tietoa ruoasta tarjoilevat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.
Helsingin yliopisto järjestää tapahtuman yhteistyössä MTV Uutisten kanssa.
Keskustelua voi seurata paikan päällä torstaina 24.4. klo 17–18.30 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) sekä livestriimin välityksellä Tiedekulman sivuilla, MTV Katsomossa ja MTV Uutisten sivuilla.
Keskustelusta julkaistaan jälkikäteen tallenteet Tiedekulman Youtube-kanavalla sekä yleisimmissä podcast-sovelluksissa.