Ruokaan ja syömiseen liittyy monenlaisia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Hiljattain julkaistut uudet ravitsemussuositukset herättivät paljon keskustelua ja jopa raivoa. Millaista on tutkimustieto suositusten takana? Mitä asiantuntijat sanovat valmisruoista, lisäaineista, sokerista ja erilaisista dieeteistä? Mitä tiedetään geenien ja ravitsemuksen yhteydestä?
MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttisen johdolla tutkittua tietoa ruoasta tarjoilevat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.
Helsingin yliopisto järjesti tapahtuman yhteistyössä MTV Uutisten kanssa.
Keskustelu käytiin torstaina 24.4. Tiedekulmassa. Tallenne on katsottavissa ja kuunneltavissa Tiedekulman Youtube-kanavalla sekä yleisimmissä podcast-sovelluksissa ja MTV Katsomossa.