Aivokorjaamo

Brain✓repair -tutkimusryhmän Tiedekulmassa esillä olevat tutkimuksen visualisoinnit tarjoavat kurkistuksen aivojen toimintaan ja ryhmän tutkimukseen 25.1.–3.5.2024.

Aivosairaudet koskettavat meitä kaikkia. Aivojen toimintojen häiriöt vaikuttavat merkittävästi ihmisten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin sekä toimintakykyyn.  

Tutkimusryhmä BRAINREPAIR tutkii uusia tapoja korjata hermorappeumaa ja aivojen vaurioita. Sen tavoitteena on löytää uusia tapoja mitata sairauden etenemistä ja kohteita lääkeaineille, jotta aivohalvaukseen ja Parkinsonin tautiin voidaan kehittää parempia hoitoja. Ryhmän tutkijat ovat erityisen kiinnostuneita proteiinien sakkautumisesta solujen sisällä, Lewyn kappaleiden kehittymisestä ja hermoston tulehduksesta. Ne ovat kaikki keskeisiä tekijöitä Parkinsonin taudissa. 

Tutkimusryhmä pyrkii myös synnyttämään tutkimukseen perustuvia innovaatioita. Ryhmä on kehittänyt ainutlaatuisen kuvien analyysialustan, joka mahdollistaa uusien mekanismien tutkimisen Lewyn kappaleiden kehittymisessä dopamiinisoluissa. Ryhmä on lisäksi luonut uuden ihmisen kantasoluihin perustuvan Parkinsonin taudin mallin. 

Tiedekulmassa esillä olevat tutkimuksen visualisoinnit tarjoavat kurkistuksen ryhmän tutkimukseen ja aivojen toimintaan 25.1.–3.5.2024.

Näyttelyssä voi vierailla Tiedekulman aukioloaikojen puitteissa. Näyttely on maksuton.