StarT tukee monialaista projektiopiskelua

Tervetuloa mukaan Kevään 2021 StarT-festareille

Tutkitteko lähialueen luontoa, rakennatteko koulussa lentäviä kojeita tai koodaatteko uusia appeja? Oletteko kerhossa selvittäneet mikä on lähikoulun ruokahävikin määrä?  

Tervetuloa jakamaan oppimisen toteutuksia StarT-festareille 23.4.2020 Helsingin yliopistolle!

Festareilla lapset pääsevät esittelemään omaa projektiaan muille innokkaille ja osallistumaan toiminnallisiin työpajoihin. Opetushenkilöstölle tarjolla myös verkostoitumista sekä pedagoinen kahvila. 

Toiminnan vaiheet pähkinänkuoressa:

StarT Tiedekasvatuskeskus

 

 

Halutessanne StarT tarjoaa tukea projektin suunnitteluun ja toteutukseen. Tutustu StarT-ohjelmaan verkossa ja ilmoittaudu halutessasi mukaan vertaistapaamisiin.  

Toiminnan tueksi on tarjolla maksutta satoja materiaaleja ja vinkkejä avoimessa StarT-materiaalipankissa, StarT-lähettiläitä sekä koulutusta projektimaisen opiskelun ohjaamiseen. Opiskeluprojekteja voi tarvittaessa toteuttaa myös tiedeluokissamme.

StarT tukee perusopetuksen opetussuunnitelmaa:

“Opetuksen eheyttäminen edellyttää lähestymistapaa, jossa kunkin oppiaineen opetuksessa ja erityisesti oppiainerajat ylittäen tarkastellaan todellisen maailman ilmiöitä tai teemoja kokonaisuuksina

Tutkiva ja luova  työskentelyote, yhdessä tekeminen sekä mahdollisuus syventymiseen ja keskittymiseen edistävät ajattelun ja oppimaan  oppimisen kehittymistä”

StarT tukee varhaiskasvatussuunnitelmaa:

“Eheytetty pedagoginen toiminta mahdollistaa asioiden ja ilmiöiden laaja-alaisen tarkastelun ja tutkimisen

“Varhaiskasvatuksen tehtävä on antaa lapsille valmiuksia havainnoida, jäsentää ja ymmärtää ympäristöään. Lapsia ohjataan tutkimaan ja toimimaan luonnossa ja rakennetussa ympäristössä“