Tutkimus

Isot yhteiskunnalliset muutokset, kuten uskonnollinen radikalisoituminen ja maahanmuutto ovat lisänneet ja samalla muuttaneet tarvetta uskonnolliselle osaamiselle ja uskontoja koskevalle tiedolle. Korkeatasoisen tutkimustiedon rinnalla soveltavan ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin vastaavan tiedon tarve kasvaa entisestään.

Tutkittu, syvällinen tieto uskonnosta auttaa ymmärtämään merkittäviä Euroopan ja koko maailmanlaajuisia muutoksia, kuten monikulttuurisuutta, uskonnollisia ääri-ilmiöitä, uskontojen välisiä suhteita, moniarvoisuutta ja hyvinvoinnin tulevaisuutta.

Tiedekunnassa tehtävän tutkimuksen taso on todettu korkeaksi useissa kansainvälisissä arvioinneissa. Temaattiset tutkimus- ja opetusalamme ovat historiallinen teologia, globaali uskonto sekä uskonto ja yhteiskunta.

Lue tiedekunnan linjaus tutkimuksen painoaloista (pdf).

Tutustu tutkimukseemme

Lisätietoa tutkimuksesta Helsingin yliopistossa

Inspiroidu avoimesta tieteestä

Julkisin varoin tuotettu tutkimustieto kuuluu tiedeyhteisön ja yhteiskunnan käyttöön. Tuomme Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen yhä kattavammin avoimesti koko yhteiskunnan käyttöön yhteiseksi tietopääomaksi. Näillä sivuilla voit lukea tutkijahaastatteluista, mitä kaikkea avoimella tieteellä saa aikaan, tutustua yliopiston avoimuuden strategiaan ja palveluihin sekä etsiä avoimia aineistoja eri lähteistä.