Raportit seismisistä tapahtumista
Seismologian instituutin tehtäviin kuuluu raportointi seismisistä tapahtumista ja niiden analysointi. Seismologian instituutti julkaisee seismisistä tapahtumista kolmenlaisia raportteja:

Seismologian instituutti julkaisee päivittäin automaattisesti ja lähes reaaliaikaisesti bulletiinin eli listauksen Suomessa ja lähialueilla sattuneista seismisistä tapauksista (räjäytykset, maanjäristykset). Bulletiinit perustuvat Suomen kansallisen seismisen asemaverkon ja yhteistyökumppaneiden asemien reaaliaikaisiin rekisteröinteihin.

Huomioithan, että nämä listaukset sisältävät TÄYSIN AUTOMAATTISIA havaintoja Suomen ja lähialueiden seismisistä tapauksista. Tapaukset ovat tarkistamattomia ja niiden paikka, voimakkuus ja/tai tapaustyypin tunnistus saattaa sisältää suuria virheitä, tai ne voivat olla kokonaan virheellisiä havaintoja.

Tarkistetut havainnot löytyvät 3-5 arkipäivän kuluttua täältä.

Automaattiset bulletiinit tarkistetaan ja julkaistaan alustavina päivittäisinä bulletiineina noin 3-5 arkipäivän kuluttua.

Lopulliset kuukausibulletiinit kootaan alustavista bulletiineista täydentämällä niitä Virossa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Venäjällä olevien yhteistyökumppaneiden tiedoilla. Lopulliset bulletinit sisältävät raportit ja kartat kaikista kyseisen kuukauden aikana sattuneista seismisistä tapauksista sekä erillisen listauksen kuukauden aikana tapahtuneista maanjäristyksistä.

Seismologian instituutti julkaisee myös luetteloita, karttoja ja vuosiraportteja maanjäristyksistä Pohjois-Euroopassa. Alla on listattu linkkejä luetteloihin, karttoihin ja raportteihin.

Voit käyttää interaktiivista karttahakua maanjäristyksien hakemiseen tietokannastamme. Hakutyökalu on sovellus, jolla voidaan etsiä maanjäristyksiä ja tiettyjä muita seismisiä tapauksia Pohjois-Euroopan maanjäristysluettelosta (FENCAT). Sovelluksen on tarkoitus tarjota intuitiivisempi tapa etsiä ja selata tekstipohjaista luetteloa.