Maanantaina 6. marraskuuta iltapäivästä klo 14.15 kokoontuu FLEX-EPOS yhteisö Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselle keskustelemaan FLEX-EPOS projektiin liittyvistä palveluista ja tutkimuksesta sekä suunnittelemaan ja ideoimaan niiden kehittämistä ja yhteistyön tiivistämistä.
Seminaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!
FLEX-EPOS (Flexible instrument network for enhanced geophysical observations and multi-disciplinary research) on Suomen Akatemian rahoittama yhteistyöhanke kansallisen FIN-EPOS tutkimusinfrastruktuurin alla. FIN-EPOS kehittää kansallisten toimijoiden tuottamien kiinteän maan geofysiikan palveluiden ja aineistojen näkyvyyttä ja käytettävyyttä eurooppalaisessa EPOS tutkimusinfrastruktuurissa. EPOS (European Plate Observins System - Euroopan mannerlaattojen havainnointijärjestelmä) on hajautettu eurooppalainen geotieteellinen tutkimusinfrastruktuuri, joka muodostuu kansallisista havaintoasemista, kansainvälisistä tietokeskuksista ja toimintaa koordinoivasta italialaisesta päämajasta.
FLEX-EPOS-hankeen tavoitteena on tehostaa geodeettista tutkimusta Suomessa. Hanke pyrkii vahvistamaan seismologisen, geomagneettisen ja geodeettisen tutkimuksen edellytyksiä Suomessa. Yli tuhannen liikuteltavan seismisen laitteen lainauspalvelun luonti ja kehitys (Seismic Instrument Pool) on osa hanketta. Näitä laitteita voi käyttää monenlaisessa tutkimuksessa ja opetuksessa.