Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi paitsi kuluttajien keskuudessa, myös ravintola-alalla. Mutta mitä vastuullisuus tarkoittaa ravintolan arjessa? Miten kuluttajien muuttuvat odotukset näkyvät käytännössä? Entä miten tukkutoimijat voivat tukea ravintoloita kestävän liiketoiminnan rakentamisessa?
Lue lisätiedot ja ilmoittaudu viimeistään 15.8.2025 linkistä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/135807/lomake.html
Tilaisuuden linkki lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Webinaari on suunnattu ravintola-alan toimijoille – yrittäjille, keittiömestareille, hankintavastaaville ja kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaansa vastuullisempaan suuntaan. Myös opetusalan ja kehittäjätahojen toimijat ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuus on maksuton.
OHJELMA
14.00 Tervetuloa ja aiheeseen johdattelu
Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
14.10 Re-imagining the restaurant industry with Nolla (esitys englanniksi)
Albert Franch Sunyer, ravintoloitsija, Ravintola Nolla
14.40 Kuluttajien näkemyksiä ruoan kulutuksen ja tuotannon tulevaisuudesta Suomessa
Laura Salmivaara, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto, kuluttajaekonomia
15.10 Kespro ravintoloiden tukena vastuullisuuden kehittämisessä
Mia Haavisto, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, Kespro
15.40 Loppukeskustelu: Mitä ajatuksia esitykset herättivät?
15.50 Tilaisuuden lopetus
Tilaisuuden järjestää: Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke.