Webinaari: Hyvien vastuullisuuskäytänteiden edistäminen ravintolatoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa

Tule mukaan maanantaina 18.8.2025 järjestettävään verkkotilaisuuteen (zoom), jossa kuulemme näkökulmia ja ratkaisuja kestävään kehitykseen ravintolatoimialalla kolmen asiantuntijan voimin.

Ruoantuotannon ja -kulutuksen vaikutukset ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan ovat nousseet keskeiseksi puheenaiheeksi paitsi kuluttajien keskuudessa, myös ravintola-alalla. Mutta mitä vastuullisuus tarkoittaa ravintolan arjessa? Miten kuluttajien muuttuvat odotukset näkyvät käytännössä? Entä miten tukkutoimijat voivat tukea ravintoloita kestävän liiketoiminnan rakentamisessa?

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu viimeistään 15.8.2025 linkistä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/135807/lomake.html

Tilaisuuden linkki lähetetään osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Webinaari on suunnattu ravintola-alan toimijoille – yrittäjille, keittiömestareille, hankintavastaaville ja kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaansa vastuullisempaan suuntaan. Myös opetusalan ja kehittäjätahojen toimijat ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuus on maksuton.

 

OHJELMA

14.00  Tervetuloa ja aiheeseen johdattelu

Leena Viitaharju, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

14.10  Re-imagining the restaurant industry with Nolla (esitys englanniksi) 

Albert Franch Sunyer, ravintoloitsija, Ravintola Nolla

14.40  Kuluttajien näkemyksiä ruoan kulutuksen ja tuotannon tulevaisuudesta Suomessa  

Laura Salmivaara, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto, kuluttajaekonomia

15.10  Kespro ravintoloiden tukena vastuullisuuden kehittämisessä  

Mia Haavisto, laatu- ja vastuullisuusjohtaja, Kespro

15.40 Loppukeskustelu: Mitä ajatuksia esitykset herättivät?

15.50 Tilaisuuden lopetus

OHJELMA PDF

Tilaisuuden järjestää: Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hanke.