Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus -seminaari Kauhajoen ruokamessuilla toukokuussa

Tervetuloa mukaan Kauhajoen ruokamessujen yhteydessä järjestettävään aamupäivän ruoka-alan tulevaisuus seminaariin.

Kauhajoen Ruokamessut 2025 järjestää "Ihmiset ja ruoka-alan tulevaisuus" -seminaarin perjantaina 23. toukokuuta 2025 klo 9-12 Hämes-Havusessa, osoitteessa Koskenkyläntie 312, 61800 Kauhajoki. Tilaisuuden juontaa Riitta Alapiha. 

Seminaari alkaa aamukahveilla klo 8.30, jonka jälkeen Kauhajoen kaupungin ja Ruokamessujen tervehdyksen esittävät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Urpo Paananen ja messupäällikkö Riitta Alapiha. Ohjelmassa käsitellään muun muassa maaseudun maahanmuuttoa, monikulttuurisen työyhteisön arkea, harjoittelijoiden roolia ruoka-alan tulevaisuudessa sekä pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen uudistuksia. Lisäksi SeAMK Food Labs esittelee teknologisia ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon. 

Seminaarin lopuksi osallistujat voivat osallistua keskusteluihin Erätauko-menetelmällä, jossa käsitellään työvoimapulaa, maahanmuuttoa, robotiikkaa sekä vastuullisuutta ja vähähiilisyyttä elintarviketuotannossa. 

OHJELMA (pdf)

Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna 19. 5 2025 asti osoitteessa www.kauhajoki.fi/ilmoittauduseminaariin. Tilaisuus on maksuton ja tarjoilut tarjoaa Kauhajoen kaupunki.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kauhajoen kaupunki, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi -hanke sekä Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet -hanke. 

Lisätiedot