Food Days tuo Seinäjoen Rytmikorjaamolle kansainvälisiä luennoitsijoita, tutkijoita ja muita asiantuntijoita keskustelemaan ruoasta, yrittäjyydestä ja ruoan kestävästä tulevaisuudesta.
Keskiviikkona 18.9. puhujavieraiksi tapahtumaan saapuvat esimerkiksi bioetiikan tutkija Mickey Gjerris Kööpenhaminan yliopistosta, tanskalainen ruokahistorioitsija Asmus Gamdrup Jensen sekä Pitch!-kirjan kirjoittaja, esiintymisvalmentaja Elsa Ervasti.
Torstaina 19.9. tapahtumassa haetaan innoitusta Italiasta ja vertaillaan Emilia Romagnan ja Etelä-Pohjanmaan ruokajärjestelmiä. Aihetta pöyhivät Virginia Cepollina Future Food Institutesta, Seinäjoella työskentelevä bolognalaistutkija Silvia Gaiani Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista ja Matti Leppälehto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.
Päivien aikana pohditaan myös muun muassa Valion Food 2.0 -ohjelman inspiroimana mahdollisuutta aikaansaada Suomessa yhteensä 100 miljoonan euron lisäsatsaus ruoka-alan tutkimus- ja kehitystoimintaan ja viedä suomalainen ruokavienti uudelle tasolle. Tapahtumaan sisältyy myös esimerkiksi paneelikeskusteluita ja start-up-yrityksille suunnattua sisältöä. Food Days päättyy torstaina yritysvierailuihin Seinäjoen seudulla.
Viime vuonna Seinäjoella järjestettiin Food Days nimen alla eri tapahtumia eri järjestäjien toimesta. Tänä vuonna Into Seinäjoki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu järjestävät kolmipäiväisen tapahtuman yhdessä.
– Pyrimme luomaan innostavan, kansainvälisen ja monialaisen tapahtuman tutkijoille, ruokayrityksille, start-upeille sekä muille asiantuntijoille ja kiinnostuneille. Haluamme luoda alustan keskustelulle ja synergialle, jonka pohjalta voi syntyä uusia ideoita ja projekteja. On hienoa nähdä, miten Seinäjoesta on tulossa ruoka-alan edelläkävijä, sanoo tapahtuman alullepanijoihin kuuluva Silvia Gaiani.
– Tavoitteena on antaa yrityksille kasvun syötteitä ja inspiroida myös päättäjiä pohtimaan ruoka-alan tulevaisuutta sekä Suomen mahdollisuuksia globaalissa kilpailussa. Tämä tapahtuma on erinomainen osoitus alueemme toimijoiden vahvasta yhteistyöstä ja halusta kehittää Suomesta entistä vahvempi ruokamaa, kertoo kehittämispäällikkö Elina Koivisto Into Seinäjoesta.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, jotka ilmoittautuvat mukaan. Osa tapahtuman osioista järjestetään englanniksi, osa suomeksi.
Tapahtuman koko ohjelma: www.fooddays.fi
Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella!
Lisätietoja:
Silvia Gaiani
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
+ 39 335 700 17 57
silvia.gaiani@helsinki.fi
Elina Koivisto
Into Seinäjoki Oy
+ 358 40 736 2043
elina.koivisto@intoseinajoki.fi