Avoin keskustelutilaisuus Mäntyharjussa: Perinteinen suomalainen ruokakulttuuri

Huomioita ruoasta -hanke järjestää Mäntyharjussa marraskuun aikana kolme keskustelutilaisuutta, joissa paneudutaan
perinteiseen suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Tervetuloa puhumaan ruoasta ja suomalaisen ruokakulttuurin ominaispiirteistä! Tilaisuudet alkavat FT Maarit Knuuttilan johdattelulla päivän aiheeseen, minkä jälkeen osallistujat pääsevät kertomaan omista ruokamuistoistaan ja ruokakokemuksistaan. 

Tilaisuudet ovat avoimia ja ne järjestetään Reissuravintolassa (Pentinpolku 2, 52700 Mäntyharju):

Maanantaina 10.11. klo 17–19: Ruokatarpeita, ruokia ja juomia
Miten ruokatalous on omavarais- ja varastointitalouden aikaan hoidettu: mitä ruoka-aineita on tuotettu itse ja miten ne on säilytetty satokaudesta toiseen. Entä mitä ruokatarpeita on ollut välttämätöntä hankkia muualta?

Tiistaina 11.11. klo 17–19: Ruoanlaittoa ja ruokailutapoja 
Käsitellään ruoanvalmistus- ja säilöntämenetelmiä, jotka ovat olleet ominaisia suomalaisessa ruokakulttuurissa. Miten ruoanlaittoon liittyvät tekniikat ja menetelmät kuten keittiöiden sähköistyminen tai pakastinten yleistyminen ovat muuttaneet ja vaikuttaneet suomalaiseen ruokakulttuuriin?

Keskiviikkona 12.11. klo 17–19: Ruokasuosituksia ja ravitsemussuosituksia
Millainen on ollut perinteinen ruokavalio? Millaisia uskomuksia entisajan ruokiin ja ruokailutapoihin on liittynyt? Voisiko uskomuksissa olla perää? Kuinka puhuttiin vitamiineista ja kivennäis- ja hivenaineista? Entä miksi kasvissyöntiin on jo sen alkuajoista asti suhtauduttu epäillen?

 

Tilaisuudet tarjoaa Huomioita ruoasta -hanke.

Lisätietoja: