Valtakunnallinen maaseututukijatapaaminen 22. - 23.8.2019 Ähtärissä

Valtakunnallisen maaseutututkijatapaamisen abstraktihaku on käynnissä 31.5.2019 saakka! Tänä vuonna tutkijat ja kehittäjät tarkastelevat maaseutua eri näkökulmista teemalla "kohteena maaseutu".

Mikä on maaseudun rooli kaupungistuvassa ja keskittyvässä yhteiskunnassa? Miten maaseudun merkitys nähdään osana ilmastonmuutoksen ehkäisemistä? Etsittäessä vastauksia näihin kysymyksiin, maaseutu ei näyttäydy enää objektina vaan aktiivisena toimijana. Teeman kautta halutaan nostaa esille myös maaseudun ihmisten, yhteisöjen ja elinkeinojen yhteiskunnallinen merkitys.

Työryhmä- ja abstraktihaku on käynnissä 31.5.2019 saakka!

Työryhmät:

  • Kumppanuudella kehittämistä (esitykset suomeksi tai englanniksi)
  • Matkailu
  • Maaseudun liikenne
  • Nuorten tulevaisuudennäkymät sekä polut työhön ja yrittäjyyteen (esitykset suomeksi tai englanniksi)
  • Maaseutu eilen, tänään, huomenna

Lisäksi on tulossa muihinkin teemoihin työryhmiä, jotka koostetaan tarjottujen esitelmien pohjalta kesäkuussa. Joten voit rohkeasti jättää oman abstraktisi, vaikka se ei em. teemoihin sopisikaan.

Lue tarkempi ohjelma, osallistumismaksut sekä ilmoittautumis- ja abstraktiohjeet täältä.

Tapaamisen järjestää Maaseudun uusi aika -yhdistys yhteistyössä the European Rural Parliament (ROAD project – Rural Opinions, Advocacy and Development (ROAD). Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Ähtärin kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Maaseutuverkostopalvelut (maaseutu.fi). Tapaamista tukee Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

#muatapaa2019

Lisätietoja: paivi.toyli@utu.fi