Valkuaiskasveista Voimaa! Tuota valkuaista- hankkeen loppuseminaari 13.12, myös etäyhteydellä!

Tervetuloa kuulemaan valkuaiskasveista 13.12! Osallistuminen mahdollista myös etänä!

Valkuaiskasveista Voimaa!

Tuota valkuaista- hankkeen loppuseminaari


Seminaari alustetaan asiantuntijaesityksin, ja päätetään paneelikeskusteluun. Etäyhteyspisteenä Tarvaala.

Seminaari näytetään Facebook livenä osoitteessa https://www.facebook.com/TUOVASemma

(Voit osallistua lähetykseen vaikka et olisikaan FB:ssä)


OHJELMA:


9:30 – 10:00 Aamukahvit

10:00 - 10:05 Tervetuloa, Hanna Kekkonen Luonnonvarakeskus

10:05 - 10:30 Innovatiiviset valkuaiskasvit; valkuaiskasvikokeiden tuloksia, Markku Niskanen Luonnonvarakeskus

10:30 - 11:00 Kannattavuus, riskit ja sopivuus vaikuttavat valkuaiskasvien viljelypäätöksiin, Jarkko Niemi Luonnonvarakeskus

11:00 - 11:15 A-Rehu, Taneli Marttila

11:15 - 11:45 Perunakin on valkuaiskasvi: tärkkelysperuna proteiinintuottajana, Anna Sipilä Perunantutkimuslaitos

11:45 – 12:00 Hankkija, Ari Laaksonen

12:00 – 12:45 Omakustanteinen lounas

12:45 – 13:15 Vinkkejä valkuaiskasvien viljelyyn – demoruuduilta opittua, Erkki Vihonen ProAgria Etelä-Pohjanmaa

13:15 – 13:30 Boreal kasvinjalostus, Pertti Pärssinen

13:30 – 14:00 Voimaa viljelypäätöksiin – Millaiset viljelijät valkuaiskasveja viljelevät ja mitä jalostajat haluavat, Hannele Suvanto ja Merja Lähdesmäki HY Ruralia instituutti

14:00 – 14:15 Alavuden öljynpuristamo, Hanna Yli-Kuha

14:15 – 14:30 Kahvitauko

14:30 – 15:30 Paneelikeskustelu

Panelisteina:

Taneli Marttila, A - Rehu

Hanna Yli-Kuha, Alavuden öljynpuristamo

Ari Laaksonen, Hankkija

Niko Luikku, viljelijä

Pellervo Kässi, viljelijä

Pertti Pärssinen, Boreal kasvinjalostus


Lämpimästi tervetuloa!

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on ollut parantaa Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen valkuaisrehuomavaraisuusastetta sekä kehittää hankealueen valkuaiskasvimarkkinoita, proteiinipitoisten sivuvirtojen käyttötapoja ja käytännön viljelyn edellytyksiä.

Hankekumppaneita ovat olleet Luonnonvarakeskus (Luke), Perunantutkimuslaitos (Petla) ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa