Ohjelmassa kuullaan esityksiä julkisten ruokapalveluiden nykytilanteesta ja kestävyyteen vaikuttavista politiikoista ja päätöksistä sekä pohditaan tulevaisuuden haasteita koko Itämeren alueella sekä mietitään niihin ratkaisuja yhdessä.
Tilaisuudessa julkistetaan hankkeessa laadittu kestävien julkisten aterioiden työkalupakki ja kerrotaan sen käytöstä.
TERVETULOA mukaan kuulemaan ja keskustelemaan sekä kehittämään julkisista ruokapalveluista yhä kestävämpiä! Virallisen ohjelman jälkeen osallistujilla on mahdollisuus myös vapaamuotoiseen verkostoitumiseen Wonder.me -alustalla.
Päivä: 13.10.2021
Aika: 10.30 – 13.30 (Suomen aikaa), verkostoituminen 13.30-14.30
Paikka: vFairs-virtuaalialusta
Ohjelma:
10.30 Welcome and introduction
moderator Chris Burns
10.45 Green procurement in a Farm to Fork perspective
Alexandra Nikolakopoulou, EU Commission’s Directorate-General for Health and Food Safety
11.10 Joint Baltic Sea Region (BSR) efforts towards sustainable public procurement
and catering services – StratKIT project’s wrap-up
Leena Viitaharju, University of Helsinki Ruralia Institute
11.25 Break (5 min.)
11.30 Piloting sustainability transformations across the BSR
Urszula Ala-Karvia, University of Helsinki Ruralia Institute
Green dietary transformation in social welfare home in Rybnik, Poland
Renata Kazimierczak, Warsaw University of Life Sciences
School green garden as an education tool
Pavel Rozov, Saint-Petersburg Lyсeum №126
11.45 Sustainable public meal toolkit – Why and how to use it?
Karen Thorsted Hamann, IFAU Institute for Food Studies & Agro Industrial Development
Regine Berges, agrathaer GmbH
12.05 Sustainable school meal recommendations
Amalia Ochoa Vidal, ICLEI - Local Governments for Sustainability
12.20 Break (10 min.)
12.30 Panel discussion on sustainable food systems and public procurement
moderated by Chris Burns, followed by questions from the audience.
Participants:
Alexandra Nikolakopoulou, EU Commission’s DG Santé
Amalia Ochoa Vidal, ICLEI - Local Governments for Sustainability
Jaana Husu-Kallio, Finnish Ministry of Agriculture and Forestry
Rita Góralska-Walczak, Warsaw University of Life Sciences
Henrik Christensen, Planteslagterne ApS
Aaro Lode, Baltic Restaurants Estonia AS
13.30 Informal networking (in Wonder.me)
Ilmoittautuminen:
- Ilmoittautumislinkki: https://stratkit.vfairs.com/en/registration
- Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla osallistumislinkki ennen konferenssia.
- Tilaisuus on maksuton.
- Tilaisuuden kielenä on englanti.
Moderaattori: Chris Burns
Järjestäjät: StratKIT-hankkeen kansainvälinen hankekonsortio, mukana järjestelyissä suomalaiset hankepartnerit Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Ammattikeittiöosaajat ry
Lisätietoja: projektipäällikkö Leena Viitaharju, leena.viitaharju@helsinki.fi
tohtorikoulutettava Urszula Ala-Karvia, urszula.ala-karvia@helsinki.fi
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Tilaisuus on osa Innovatiivisia strategioita julkisille ruokapalveluille: Kestävyystyökalu Itämeren alueelle (StratKIT) -hanketta, joka on toiminnassa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa julkisten ruokapalvelujen nykytilanne ja osaamistaso, mallintaa kestävän kehityksen dynamiikkaa, sekä rakentaa käytännön kestävyystyökalu julkisen ruokapalvelusektorin käyttöön. Hanketta rahoittaa Interreg Baltic Sea Region, ja mukana on toimijoita Suomen lisäksi myös Puolasta, Saksasta, Tanskasta, Venäjältä ja Virosta. Lisätietoja: https://www.stratkit.eu/fi/