Seminaari maito- ja sikatilojen eläinraatojen käsittelystä, säilytyksestä ja hävittämisestä Seinäjoella 1.11.2018

Tervetuloa kuulemaan maito- ja sikatilojen eläinraatojen käsittelystä, säilytyksestä ja hävittämisestä.
Maksuton seminaari järjestetään kahdessa osassa; maitotilallisille aamupäivällä 9.30-12.00 ja sikatilallisille 13.00-15.30.

Luken ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutin yhteinen Kotieläinalalle kilpailukykyä bioturvallisuudesta -hanke välittää uusinta tietoa tautitorjunnan toimenpiteistä sekä niiden kustannuksista ja hyödyistä sikatiloille.

Suomen eläintautitilanne on kansainvälisesti verrattuna hyvä, mutta tilanteen ylläpitäminen edellyttää tautitorjunnan kehittämistä tiloilla. Tilakoon kasvu ja yhä erikoistuneempi tuotanto lisäävät eläin- ja muuta liikennettä tilojen välillä
ja siten kasvattavat taudinpurkausten todennäköisyyttä ja taloudellisia seurauksia. Kasvaneet riskit edellyttävät tuottajilta aikaisempaa enemmän panostusta bioturvallisuuteen; tilan sisäiseen ja ulkoiseen tautisuojaukseen. Puutteellinen bioturvallisuus on kustannusriski, joka näkyy lisääntyneenä eläintautien esiintyvyytenä ja heikentyneenä kilpailukykynä.

Maksuton seminaari järjestetään kahdessa osassa; maitotilallisille aamupäivällä 9.30-12.00 ja sikatilallisille 13.00-15.30.

Aika ja paikka: To 1.11.2018 Frami, Kampusranta 9, B-osa, Swingi tila

Ohjelma ja lisätiedot:

 

Ilmoittautuminen molempiin tilaisuuksiin tarjoilun vuoksi 30.10. mennessä: hannele.suvanto@helsinki.fi tai tekstiviestillä 050 314 9645

Lue hankkeesta lisää täältä

TERVETULOA!