Juuri ilmestynyt Ruralia-lehti keskittyy tällä kertaa tarkastelemaan paljon puhuttanutta ruoantuotannon taloutta teemalla "Tulisiko ruoantuotannon talous organisoida uudelleen?"
Viikin kampukselle muodostuvassa Viikki Food Innovation Labissa tullaan keskittymään ruokaketjun kestäviin ratkaisuihin. Ruokajärjestelmän muutoksesta kirjoittaa Lab manager Laura Forsman.
Lehdessä pohditaan myös solumaataloutta, omaehtoista ruoantuotantoa, ruoan jakeluketjuja sekä luomutuotantoa monesta näkökulmasta. Ruralian johtajan, Sami Kurjen pääkirjoituksessa nostetaan esille Suomen akatemian strategisen tutkimusrahoituksen tärkeyttä.
Lehdestä löytyy myös juttuja muusta Ruralian tutkimuksesta, kuten kotiseutusuunnittelusta, aluetaloudesta sekä uusista luomutuoteinnovaatioista ja D.O.Saimaa-alkuperämerkistä. Myös uudet tieteelliset artikkelit on esitelty Makupaloja tiedejulkaisusta -palstalla.
Jos haluat tilata kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Ruralia-lehden suoraan sähköpostiisi, täytä tilauslomake alla olevan linkin kautta.
Tilaa lehti