Rakennusperintöilta Vetelissä

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ”Sivukamarituvat historian näyttämönä” -hanke järjestää Rakennusperintöillan Vetelin Taidekartanossa keskiviikkona 19.4. klo 18.00.

Hankkeen kohteina olevia sivukamaritupia on rakennettu ylivoimaisesti eniten Veteliin ja pitäjää voi pitää edelleenkin rakennustyypin säilymisen kannalta keskeisenä paikkakuntana. Tilaisuuden ohjelmassa on puhetta sivukamarituvista, talohistorian lähteistä ja vanhasta rakennuskannasta maaseudun pitovoimatekijänä. Illan mittaan muistellaan myös arkkitehti George Woolstonin toimintaa alueen rakennusperinnön puolesta. Heikki Polso kertoo Polson Antintuvan pihapiiristä ja yritystoiminnasta. Illan lopuksi nähdään laulaja ja taiteilija Anne Mattilan tilaisuuteen tekemä video, jossa hän kertoo suhteestaan rakennusperintöön ja Taidekahvilansa toiminnasta.

”Sivukamarituvat historian näyttämönä” on LEADER-toimintaryhmä Pirityisten päärahoittama hanke, missä selvitetään paitsi tämän keskipohjalaisen, erikoislaatuisen rakennustyypin historiaa ja nykyistä tilaa, pyritään edistämään myös rakennusperinnön ja historiatiedon käyttöä.

Lisätietoja: