Rakennusperintöilta Halsualla

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ”Sivukamarituvat historian näyttämönä” -hanke järjestää Rakennusperintöillan tiistaina 21.2. klo 18.00 Halsua-talolla.

Rakennusperinnöstä kiinnostuneet voivat kokoontua asian äärelle keskustelemaan ja kuuntelemaan esityksiä aiheesta. Illan pääpuhujana on Eija Porkola, joka kertoo Larsmossa sijaitsevasta Tyynelän Tonttulasta, pihapiirin muotoutumisesta ja suhteestaan rakennusperintöön.

Seppo Kalliokoski kertoo illan paikasta, Halsua-talosta, ja Jussi Kalliokoski avaa tuoretta arkkitehtuurin lopputyötään ja Viitasalon talon siirtoprojektia. Matti Mäkelä kertoo nyt toteutettavasta hankkeesta ja rakennusperinnöstä maaseudun pitovoimatekijänä.

Talohistorian lähteisiin tilaisuudessa opastava Risto Känsälä mainitsee halsualaisina erikoisuuksina kirkon ja tapulin, jotka molemmat saatiin toteuttaa Kuorikoskien suunnitelmien mukaan, ilman Intendentinkonttorin väliintuloa.

"Sivukamarituvat historian näyttämönä" on Leader-toimintaryhmä Pirityisten päärahoittama hanke, jossa selvitetään paitsi kyseisen keskipohjalaisen, erikoislaatuisen rakennustyypin historiaa sekä nykyistä tilaa, myös pyritään edistämään rakennusperinnön ja historiatiedon käyttöä.

Osoite: Halsua-talo, Perhontie 22, 69510 Halsua

Lisätietoja