Aika: torstai 8.12.2022 klo 9 - 12
Paikka: Hotelli Helka, Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki, Kokoustila Saarni + etäyhteys
Ohjelma (pdf)
09.00 Tilaisuuden avausMarika Säynevirta, toimialapäällikkö/Elintarviketeollisuusliitto
09.05 Nimisuojajärjestelmä on osa EU:n maatalouspolitiikkaaElsi Katainen, MEP, Euroopan parlamentin jäsen
09.25 EU is investing and boosting the PDO/PGI/TSG systemKatarina Barathova, policy officer/EU Comission, Agricultural and Rural Development
Maavastaava, Suomen nimisuojahakemukset
09.45 Yrityspuheenvuorot
Kokemuksia nimisuojauksen hyödyistäThomas Berglund, toimitusjohtaja/Almnäs Bru Wrångebäcksost (SAN) tuottaja
Miksi pohjoismaisia metsämarjoja pitäisi brändätä?
Kokemuksia hakuprosessista, Case Nordiska blåbär/Pohjoismainen mustikkaTomi Helin, materiaalipäällikkö/ValioOy
Kokemuksia nimistä ja brändäämisestäDavid Cohen, toimitusjohtaja /Ainoa Winery Oy
Suomi EU:n viinintuottajamaiden rekisteriin?Herman Haapman, Nauvon Viinitieteellinen puutarha
11.00 Mistä hakijaryhmät saavat tietoa järjestelmästä ja tunteeko kuluttaja merkit?,Marjo Särkkä, erikoissuunnittelija/Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
KommenttipuheenvuorotMaija Heinonen, neuvotteleva virkamies, Maa- ja metsätalousministeriöPiritta Sokura, ylitarkastaja, Ruokavirasto
11.30 Keskustelu jatkuu kahvitarjoilun kera
12.00 Tilaisuus päätös ja päätössanatMarika Säynevirta, toimialapäällikkö/Elintarviketeollisuusliitto
Ilmoittautumiset viimeistään to 1.12.2022 tästä linkistä.
Etäosallistumiseen ilmoittautuneille lähetetään yhteyslinkki seminaaria edeltävänä päivänä 7.12.2022 ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiosoitteeseen.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Lisätietoja:
Ohjelma: Marjo Särkkä, Helsingin yiopisto, Ruralia-instituutti
marjo.sarkka@helsinki.fi
p. 044 5906849
Etäyhteys: Sirpa Piskonen, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
sirpa.piskonen@helsinki.fi
p. 044 5906856
#nimisuoja2025 – Suomalaisen nimisuojan uudet tuotteet, tekijät ja kuluttajat -hankkeen toteutuksesta vastaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti yhteistyössä Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen kanssa.