"Mökkilaiturilla" on vapaa-ajan asukkaiden uusi mobiilisovellus

Etelä-Savon mökkiläisten on nyt mahdollista saada ajankohtaista tietoa alueen tapahtumista ja osallistua mökkialueensa kehittämiseen uuden Mökkilaiturilla-mobiilisovelluksen kautta.

Vastaamalla sovelluksen kesäisiin ja helppoihin kysymyskortteihin pääsee antamaan arvokasta palautetta alueen palveluista. Mikä paikallisissa palveluissa pelaa ja missä on taas kehittämisen tarvetta?

Sovellusta voi käyttää kuka tahansa Etelä-Savon alueen vapaa-ajan asukas ja sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista sekä Android- että Apple -puhelimiin. Appi löytyy hakusanoilla Mökkilaiturilla ja Etelä-Savo. Sovellus on kesän aikana pilottivaiheessa, joten käyttäjiltä toivotaan kesän aikana palautetta ja parannusehdotuksia sovelluksen sisältöihin ja toimivuuteen liittyen.

Nyt pyritään saamaan mukaan aktiivisia mökkiläisiä pilottikäyttäjiksi. Rekisteröitymällä mukaan voidaan sovelluksesta saada alueelle täysi hyöty, toteaa projektipäällikkö Manu Rantanen Ruralia-instituutista.

Sovellus toteutetaan osana Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta. Hankkeessa pyritään keräämään eri toimijaryhmien näkemyksiä alueen vapaa-ajan asumisen tulevaisuuden kehittämistä varten. Vapaa-ajan asukkaat ovat merkityksellinen osa Etelä-Savon elinvoimaisuutta, joten heidän mielipiteitään esimerkiksi palvelutarjonnasta halutaan kuulla.

Sovelluksen toiminnasta vastaa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja kokonaisuudessaan hanketta hallinnoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.

LISÄTIETOJA:

Manu Rantanen, projektipäällikkö

manu.rantanen@helsinki.fi  

puh. 044 525 5890

Elina Paulus, harjoittelija

elina.paulus@helsinki.fi

puh. 050 4498163