Miten laitat tautisuojauksen kuntoon sikalassa -seminaari 26.3.2018

Suomen eläintautitilanne on kansainvälisesti verrattuna hyvä, mutta tilanteen ylläpitäminen edellyttää tautitorjunnan kehittämistä tiloilla.

Miten laitat tautisuojauksen kuntoon sikalassa

Maanantaina 26.3.2018 klo 9.00–12.30

Frami, Kampusranta 9, Seinäjoki, B-osa auditorio 1

Suomen eläintautitilanne on kansainvälisesti verrattuna hyvä, mutta tilanteen ylläpitäminen edellyttää tautitorjunnan kehittämistä tiloilla. Tilakoon kasvu ja yhä erikoistuneempi tuotanto lisäävät eläin- ja muuta liikennettä tilojen välillä ja siten kasvattavat taudinpurkausten todennäköisyyttä ja taloudellisia seurauksia. Kasvaneet riskit edellyttävät tuottajilta aikaisempaa enemmän panostusta bioturvallisuuteen; tilan sisäiseen ja ulkoiseen tautisuojaukseen. Puutteellinen bioturvallisuus on kustannusriski, joka näkyy lisääntyneenä eläintautien esiintyvyytenä ja heikentyneenä kilpailukykynä.

Luken ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutin yhteinen Kotieläinalalle kilpailukykyä bioturvallisuudesta -hanke välittää uusinta tietoa tautitorjunnan toimenpiteistä sekä niiden kustannuksista ja hyödyistä sikatiloille. Ajankohtainen seminaari pidetään Framilla Seinäjoella. Seminaari on ilmainen.

Seminaariohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi 22.3. mennessä

hannele.suvanto@helsinki.fi tai tekstiviestillä puh. 050 314 9645.